Συσκευή εντοπισμού το νέο αξεσουάρ της Apple

Συσκευή εντοπισμού το νέο αξεσουάρ της Apple
ired.gr

 H Apple αναπτύσει ένα νέο αξεσουάρ μέσω του οποίου οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα προσωπικά τους αντικείμενα σύμφωνα με μία λειτουργία της εφαρμογής FindMy στο iOS 13. Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται και φωτογραφία της νέας συσκευής, η οποία είναι μία μικρή κυκλική πλάκα με το λογότυπο της Apple στην μέση. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέουν τα αντικείμενα που θέλουν στην εφαρμογή και να λαμβάνουν ενημέρωση κάθε φορά που απομακρύνεται ένα από τα αντικείμενα τους. Αν είναι απαραίτητο οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα κουμπί της εφαρμογής Find My, το οποίο θα εκπέμπει έναν ήχο ώστε να εντοπίσουν το χαμένο τους αντικείμενο. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δηλώσετε “Ασφαλείς τοποθεσίες” και να τις μοιράζεστε με φίλους και συγγενείς που διαθέτουν την εφαρμογή στην iOS συσκευή τους, ώστε να γνωρίζουν το που βρίσκεται ένα από τα συνδεδεμένα αντικείμενα σας.

Διαβάστε επίσης: Οι έξυπνες λάμπες Yeelight της Xiaomi θα υποστηρίζονται από το HomeKit

Αν οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν ένα από τα αντικείμενα τους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την λειτουργία “Lost Mode”, έτσι ώστε αν κάποιος άλλος χρήστης της εφαρμογής βρεί το χαμένο αντικείμενο να μπορεί να δει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του και να επικοινωνήσει μαζί του. Η εφαρμογή θα δουλέυει με παρόμοιο τρόπο όπως και η εκτός σύνδεσης λειτουργία εντοπισμού θέσης της εφαρμογής Find My. 

Η Apple φαινομενικά προσπαθεί να επωφεληθεί από τον τεράστιο αριθμό ενεργών συσκευών της και να την χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα δίκτυο μέσω του οποίου θα μπορεί να λειτουργήσει η εφαρμογή εντοπισμού αντικειμένων. 

Η διαθεσιμότητα και η τιμή των συσκευών εντοπισμού παραμένουν ακόμα άγνωστες. Υποθετικά όμως η συσκευή θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 30$ αφού οι χρήστες πιθανόν να επιθυμούν να αγοράσουν πολλές ώστε να συνδέσουν περισσότερα από ένα αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης: Apple Arcade: To ντεμπούτο της Apple στον κόσμο του Gaming, πληροφορίες, ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή