O Jony Ive αφήνει την Apple μετά από 30 χρόνια

O Jony Ive αφήνει την Apple μετά από 30 χρόνια
ired.gr

Ο Ive ως διευθύνων σύμβουλος σχεδιασμού της Apple ο οποίος συμμετείχε στον σχεδιασμό των πιο διάσημων προϊόντων της εταιρείας από το 1996, αποχωρεί πλέον από την Apple με σκοπό να δημιουργήσει την δική του ανεξάρτητη εταιρεία σχεδιασμού. 

Η νέα εταιρεία του Jony Ive θα ονομάζεται LoveFrom, δεν είναι ξεκάθαρο πάνω σε τι είδους project θα εργάζεται αν και έχει αναφερθεί σε έργα τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης. Ένας άλλος υπάλληλος της Apple θα ενταχθεί επίσης στην νέα επιχείρηση, ο σχεδιαστης Mac Newson. Η επιχείρηση θα έχει έδρα την Καλιφόρνια και αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της εντός του 2020. 

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook είναι ο μόνος CEO που καλεί προσωπικά τον Trump όποτε υπάρχει πρόβλημα!

Όπως και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μεταξύ τους σε πολλά project. H Apple ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάποιον διάδοχο στην θέση του Ive και αν κρίνουμε από άλλες συνεργασίες της η Apple δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες οπότε πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και με την LoveFrom αφού ο Ive έχει εργάστει ήδη πάνω σε μελλοντικά της Project και σε πρότυπα σχέδια. 

Διαβάστε επίσης: Πρώην επικεφαλής της Siri αφήνει την Apple και εντάσσεται στο AI τμήμα της Microsoft