Η Apple ζητά δημόσια συγνώμη και ανακοινώνει αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της Siri

Η Apple ζητά δημόσια συγνώμη και ανακοινώνει αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της Siri
ired.gr

H Apple ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το πώς χειρίστηκε τα αποσπάσματα των φωνητικών συνομιλιών των χρηστών της Siri. Συγκεκριμένα η εταιρεία δήλωσε ”συνειδητοποιούμε ότι δεν ανταποκρινόμαστε πλήρως στα ιδανικά μας και γι 'αυτό ζητούμε συγγνώμη".

Για όσους δεν ξέρουν τι συνέβει, έχει ασκηθεί αγωγή εις βάρος της εταιρείας η οποία πρόσφατα, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε εργολάβους που άκουγαν ηχογραφήσεις συνομιλιών μέσω της Siri, σε προσπάθεια της εταιρείας να βελτιώσει την υπηρεσία τεχνητης νοημοσύνης. Η εταιρεία δεν γνωστοποιούσε στους χρήστες ότι η συνομιλίες τους ίσως καταγράφονται και πολλές φορές οι εργολάβοι άκουγαν προσωπικές πληροφορίες και ιδιωτικές συνομιλίες. Νωρίτερα αυτόν το μήνα η Apple έβαλε τέλος σ΄αυτό το πρόγραμμα και σταμάτησε την συνεργασία της με τους εμπλεκόμενους.

Διαβάστε επίσης: Υπάλληλοι της Apple ακούνε έως και 1,000 συνομιλίες της Siri ο καθένας ημερησίως

Απ΄ότι φαίνεται τώρα κάνει το πρώτο βήμα προσπάθειας να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού της ξεκινώντας με μία συγνώμη. Μαζί με την απολογία της, ανακοίνωσε επίσης τις παρακάτω αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της Siri:

  • Η εταιρεία δεν θα διατηρεί πλέον τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, αλλά θα χρησιμοποιήσει αντίγραφα που παράγονται από υπολογιστή.
  • Η Apple θα δώσει στους χρήστες την επιλογή του να συμπεριλάβουν τα ηχητικά τους δείγματα στις προσπάθειες της εταιρείας να βελτιώσει το προϊόν. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα υπαναχώρησης από το πρόγραμμα οποιαδήποτε στιγμή.
  • Η Apple θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της (όχι σε μισθωτούς εργολάβους) να ακούν τα ακουστικά δείγματα και θα διαγράψει οποιαδήποτε "ακούσια ενεργοποίηση" του Siri.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook είναι ο μόνος CEO που καλεί προσωπικά τον Trump όποτε υπάρχει πρόβλημα!