Ορισμένα μοντέλα MacBook Pro θεωρούνται επικίνδυνα και έχουν απαγορευτεί από πτήσεις σε όλο τον κόσμο

Ορισμένα μοντέλα MacBook Pro θεωρούνται επικίνδυνα και έχουν απαγορευτεί από πτήσεις σε όλο τον κόσμο
ired.gr

 Ορισμένα μοντέλα Macbook Pro που πωλήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2017 έχουν ανακληθεί από την Apple αφού κρίθηκε ότι θα μπορούσαν να έχουν ελαττωματική μπαταρία με κίνδυνο υπερθέρμανσης. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration, FAA)  έχει αναγνωρίσει μερικά από τα μοντέλα Macbook ως επικίνδυνα και έχει απαγορεύσει την είσοδο τους σε αεροπλάνα, αφού παρουσιάζουν κίνδυνο πυρκαγιάς. 

Στην Ευρώπη δεν έχει απαγορευτεί εντελώς η είσοδος των προβληματικών μοντέλων, επιτρέπονται όμως με την προϋπόθεση ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας καθόλη την διάρκεια της πτήσης. Άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο ακολουθούνε παρόμοιες τεχνικές. Στην Ινδία επιτρέπεται η μεταφορά τους μόνο με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής από την Apple ή έχει αντικατασταθεί. Στην Αυστραλία οι αεροπορικές εταιρείες επέλεξαν μία όμοια προσέγγιση με της Ευρώπης, αφού τα επιτρέπουν μόνο ως χειραποσκευή με την προϋπόθεση ότι θα είναι απενεργοποιημένα καθόλη την διάρκεια της πτήσης. 

Διαβάστε επίσης: Υπάλληλοι της Apple ακούνε έως και 1,000 συνομιλίες της Siri ο καθένας ημερησίως

Στην Ινδία όπως ζητήθηκε από την γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, να απαγορευτεί εντελώς η μεταφορά των ελαττωματικών μοντέλων. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει: “Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας ζητά από όλους τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να μην μεταφέρουν, είτε στις χειραποσκευές είτε στις βαλίτσες τους τις συγκεκριμένες συσκευές έως ότου ελεγχθούν και πιστοποιηθούν για την ασφάλειά τους από τον κατασκευαστή”.Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο παίρνουν τα μέτρα τους, αφού επιλέγουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών τους παρά να το διακινδυνεύσουν.

Διαβάστε επίσης: iPhone Update: Τα iPhone 11 θα συνοδεύονται από φορτιστή Type-C