Υπάλληλοι της Apple ακούνε έως και 1,000 συνομιλίες της Siri ο καθένας ημερησίως

Υπάλληλοι της Apple ακούνε έως και 1,000 συνομιλίες της Siri ο καθένας ημερησίως
ired.gr

Πριν απο λίγο καιρό έγινε γνωστό από την Irish Examiner, πως υπάλληλοι της Apple άκουγαν έως και 1.000 συνομιλίες ημερησίως. Μέλος της ομάδας ανάπτυξης της Siri δηλώνει πως η Apple καταγράφει και αποστέλλει αποσπάσματα συνομιλιών έτσι ώστε να μελετηθούν απο την εταιρία και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της εφαρμογής. Τον Ιούλιο η Guardian δημοσίευσε πως υπάλληλοι ακούν επίσης προσωπικές συνομιλίες, όπως ιατρικές πληροφορίες, συμφωνίες για ναρκωτικά και καταγραφές ζευγαριών κατα την διάρκεια επαφής. Ένας από αυτούς τους υπαλλήλους δήλωσε οτι μέρος της δουλειάς του ήταν να σημειώνει ποτε η ενεργοποίηση της Siri γίνεται τυχαία και ότι οι ηχογραφήσεις περιστασιακά περιλάμβαναν προσωπικά δεδομένα ή αποσπάσματα συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης: Πρώην επικεφαλής της Siri αφήνει την Apple και εντάσσεται στο AI τμήμα της Microsoft

Αυτή την στιγμή η Apple είναι αντιμέτωπη με αγωγή η οποία ισχυρίζεται πως η εταιρία είναι κατηγορούμενη για την παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων της Καλιφόρνια, ο οποίος απαγορεύει την ηχογράφηση ατόμων χωρίς την άδεια τους. Η αγωγή περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Οι χρήστες της Siri δεν έχουν συναινέσει ώστε η Apple να καταγράφει τις συνομιλίες τους όταν ενεργοποιείται τυχαία.
  • Η Apple δεν έχει ενημερώσει τους χρήστες της ότι οι συνομιλίες τους καταγράφονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς την συγκατάθεση τους. 
  • Πολλοί δεν θα αγόραζαν συσκευές με την Siri εάν γνώριζαν ότι η Apple καταγράφει τις συνομιλίες τους χωρίς να έχει συγκατάθεση.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook είναι ο μόνος CEO που καλεί προσωπικά τον Trump όποτε υπάρχει πρόβλημα!

Η αγωγή επίσης αναφέρεται σε δηλώσεις περί της προστασίας προσωπικών δεδομένων από την Apple οι οποίες έρχονται σε αντιπαράθεση με τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υποκλοπή συνομιλιών μέσω της Siri, συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

  • H Apple τον Ιούλιο του 2018 είχε ερωτηθεί σχετικά με το θέμα παραβίασης ιδιωτικότητας από το Κονγκρέσο και υποστήριξε ότι “το iPhone δεν συλλέγει ηχογραφήσεις χρηστών χωρίς την συγκατάθεση τους”
  • Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, το 2018 κατηγορούσε την Google και άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες πως παρακολουθούσαν τους χρήστες τους.
  • Οι πρόσφατες εκστρατείες μάρκετινγκ της Apple αφορούσαν την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.

 

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα γνωρίζουμε για τα χαρακτηριστικά του iPhone 11R