Αισθητήρα 108MP ανακοίνωσε η Samsung για φωτογραφίες με ανάλυση DSLR

Αισθητήρα 108MP ανακοίνωσε η Samsung για φωτογραφίες με ανάλυση DSLR
ired.gr

H Samsung ανακοίνωσε τον πρώτο αισθητήρα 108 MP ειδικά σχεδιασμένο για κινητά, με τεχνολογία Tetracell plus η οποία χρησιμοποιώντας αλγόριθμους επιτρέπει στην κάμερα να αλλάζει το μέγεθος των pixel ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατη δήλωση της η Xiaomi θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα ενσωματώσει τον ολοκαίνουριο ISOCELL αισθητήρα των 108 MP της Samsung, με τον οποίο η μέγιστη ανάλυση της κάθε φωτογραφίας θα είναι 12.032 x 9.024 pixels.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Tab S6 ο δυνατός ανταγωνιστής του iPad Pro

 Όπως φαίνεται η Samsung προτιμάει να χρησιμοποιεί τους μεγαλύτερους αισθητήρες της στην σειρα Galaxy A πριν τους δοκιμάσει στις ναβαρχίδες της. Αυτή την χρονιά το Galaxy A80 φόρεσε τον πρώτο 48 MP αισθητήρα, ένω νέες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία σκοπεύει να φορέσει τον νέο αισθητήρα των 108 MP στην σειρά A 2020. 

Διαβάστε επίσης: Smartphone με τριπλή οθόνη φαίνεται στο βίντεο teaser της LG

Σύμφωνα με πρόσφατα tweets όλα τα μοντέλα της σειράς Α του 2020 θα έχουν τριπλή πίσω κάμερα με αισθητήρα ToF. Το Galaxy A21 για παράδειγμα θα έχει τρεις πίσω κάμερες 13 + 8 + 5  MP, ενώ ο αισθητήρας 48MP θα κυκλοφορήσει στα μοντέλα Α61 και Α71. Τον αισθητήρα 64 MP θα τον δούμε στο Galaxy A81, ενώ τον μεγαλύτερο με τα 108 MP θα τον δούμε στο A91 με 5x optical zoom. 

Διαβάστε επίσης: Το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό του iPhone 11 ίσως να το δούμε και στο iPad!