Βρέθηκε ο τρόπος προσπέλασης του Face ID

Βρέθηκε ο τρόπος προσπέλασης του Face ID
ired.gr

Κατα την διάρκεια του συνεδρίου Black Hat στο Las Vegas, μία ομάδα ερευνητών παρουσίασε μία μέθοδο προσπέλασης του Face ID χρησιμοποιώντας μόνο γυαλιά και μονωτική ταινία.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Tab S6 ο δυνατός ανταγωνιστής του iPad Pro

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό πως όταν ένας χρήστης είναι αναίσθητος το Face ID δεν μπορεί να ξεκλειδώσει την συσκευή, σύμφωνα με αναφορές η ομάδα ερευνητών της Tencent, ανακάλυψε την μέθοδο με την οποία μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα ασφαλείας της Apple. 

Το βιομετρικό σύστημα ασφαλείας ελέγχει τα πρόσωπα των χρηστών σε 3D και δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιον που έχει τα μάτια του κλειστά. Όταν φοράς γυαλιά ωστόσο το σύστημα τα αναγνωρίζει και δεν αναζητά για περισσότερες πληροφορίες στην περιοχή των ματιών. Το Face ID προφανώς θεωρεί ότι λόγω των φακών των γυαλιών, τα μάτια του χρήστη ίσως να δείχνουν λίγο παραμορφωμένα. Σε αυτή την περίπτωση η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου απλά ψάχνει για μία μαύρη περιοχή περικυκλωμένη από κάτι λευκό. Οι ερευνητές λοιπόν πήραν ένα ζευγάρι γυαλιά και κόλλησαν μαύρη και λευκή ταινία στους φακούς. Στην συνέχεια τα φόρεσαν σε έναν άνθρωπο που κρατούσε τα μάτια του κλειστά και το iPhone παρόλα αυτά ξεκλείδωσε!

Διαβάστε επίσης: Kuo: Η Apple θα επαναφέρει το Face ID και Touch ID στα iPhone του 2021!

Οι ερευνητές παρ’ όλα αυτά υποστηρίζουν πως αυτό δεν υποδεικνύει σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας, αντιθέτως υποδεικνύει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αφού αν προσπαθήσουμε να φορέσουμε γυαλιά σε κάποιον που κοιμάται, το λογικό είναι να ξυπνήσει.

Διαβάστε επίσης: Smartphone με τριπλή οθόνη φαίνεται στο βίντεο teaser της LG