Η Apple προσφέρει αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο σε όποιον ανακαλύψει κενό ασφαλείας στο λογισμικό της!

Η Apple προσφέρει αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο σε όποιον ανακαλύψει κενό ασφαλείας στο λογισμικό της!
ired.gr

Με την ευκαιρία της συνεντευξης τύπου στο συνέδριο BlackHat 2019, η Apple ανήγγειλε μια σημαντική εξέλιξη του προγράμματος ανακάλυψης κενών ασφαλείας που ξεκίνησε σχεδόν τρία χρόνια πριν. Πλέον στο πρόγραμμα θα μπορουν να συμμετέχουν όποιοι ερευνητές θέλουν, σε αντίθεση με παλαιότερα που συμμετείχαν επιλεγμένοι μόνο με ειδική πρόσκληση. Ανάλογα με την σοβαρότητα του ελαττώματος που ανακαλύπτουν οι αναλυτές θα λαμβάνουν την ανάλογη αμοιβή. Επιπλέον, ξεκινώντας από αυτό το φθινόπωρο, το πρόγραμμα θα επεκταθεί στα macOS, watchOS και tvOS ενώ μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά για iOS.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Tab S6 ο δυνατός ανταγωνιστής του iPad Pro

 Η αμοιβή που ήταν στα 200.000 τώρα έχει αυξηθεί περισσότερο από ποτέ και φτάνει στο $1 εκατομμύριο. Η εταιρία ανέβασε τόσο πολύ τις αμοιβές της έτσι ώστε οι ερευνητές να στραφούν προς αυτή και να μην πουλάνε τις ανακαλύψεις τους σε άλλους οργανισμούς όπως κάνανε μέχρι τώρα και εκμεταλευόντουσαν τα κενά ασφαλείας της εταιρείας με σκοπό το δικό τους κέρδος και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Διαβάστε επίσης: H Apple θα καταργήσει τα 15 ιντσών MacBook Pro

Τέλος, στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παρέχει μια επιλεγμένη ομάδα ερευνητών με ειδικό iPhone, το οποίο θα διαθέτει λιγότερα ενεργοποιημένα επίπεδα ασφαλείας έτσι ώστε να έχουν βαθύτερη πρόσβαση στο λογισμικό.

Διαβάστε επίσης: Το συναρπαστικό Journey είναι τώρα διαθέσιμο στο App Store