Οι οδηγίες επαυξημένης πραγματικότητας του Google Maps από σήμερα διαθέσιμες σε IOS και Android

Οι οδηγίες επαυξημένης πραγματικότητας του Google Maps από σήμερα διαθέσιμες σε IOS και Android
ired.gr

Η Google θα κυκλοφορήσει την πρώτη δοκιμαστική έκδοση οδηγιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) με την ονομασία Google Maps Live, το οποίο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ενημέρωσης που ετοιμάζεται για το Google Maps. H νέα ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές IOS που περιλαμβάνουν υποστήριξη ARKit και Android  που υποστηρίζουν ARCore και οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο Google Maps Live View beta από σήμερα.

Διαβάστε επίσης: H Apple θα προσφέρει συνεδρίες επαυξημένης πραγματικότητας

Οι AR οδηγίες εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτό το έτος για τους χρήστες του Google Pixel και έδειχναν ζωντανά τις οδηγίες καθώς οι χρήστες περπατούσαν στο δρόμο. Μπορείτε να κρατήσετε το κινητό σας ψηλά στοχεύοντας στο σημείο που θέλετε να κατευθυνθείτε και θα δείτε βελάκια και ζωντανές οδηγίες να εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερο να εντοπίσετε τον προορισμό σας ή ένα κτήριο. 

Διαβάστε επίσης: Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η Apple για την δημιουργία των AR Glasses!

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Live View;

  • Αρχικά αναζητήστε τον προορισμό σας
  • Πατήστε στο κουμπί οδηγιών στο κάτω μέρος
  • Επιλέξτε ως μέσο μεταφοράς την επιλογή περπάτημα
  • Πατήστε το νέο μπλε κουμπί “Start AR” που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης

Στην συνέχεια η κάμερα της οθόνης σας θα ανοίξει και οι εικόνες πλοήγησης θα αρχίσουν να εμφανίζονται! Η λειτουργία Live View δεν έχει σχεδιαστεί με την ιδέα ότι θα κρατάτε συνεχώς το τηλέφωνό σας καθώς περπατάτε. Αντιθέτως θέλει να παρέχει έναν εύκολο και χρήσιμο τρόπο ώστε να μπορείτε να βρείτε τον προσανατολισμό σας όταν βρίσκεστε σε μία άγνωστη περιοχή, δειχνοντας σας βέλη και μεγάλους δείκτες που θα αποκαλύπτονται σε ζωντανό χρόνο όταν περπατάτε.

Διαβάστε επίσης:Smartphone με τριπλή οθόνη φαίνεται στο βίντεο teaser της LG