Όλα όσα ξέρουμε για το Samsung Galaxy Note 10 και Note 10+

Όλα όσα ξέρουμε για το Samsung Galaxy Note 10 και Note 10+
ired.gr

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του Samsung Galaxy Note 10 που θα γίνει την Τετάρτη με τις φήμες να έχουν ήδη ξεκινήσει και να έχουμε συλλέξει αρκετά στοιχεία ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε μία εικόνα για την νέα τεράστια ναυαρχίδα της Samsung, που όπως φαίνεται φέτος θα αποτελείται από 2 μοντέλα Note, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει σε  δύο διαφορετικά μεγέθη. Αν θεωρούμε την σειρά των Galaxy S ως την κύρια της Samsung, τότε η σειρά note αποτελεί την αγαπημένη για τους λάτρεις και για το κοινό της εταιρείας, άφου είναι η σειρά συσκευών στην οποία η Samsung ξεπερνάει τα όρια και προσθέτει πάντα πρωτοποριακές λειτουργίες και νέες τεχνολογίες που δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει σε καμία άλλη απο τις συσκευές της. 

Διαβάστε επίσης:iPhone 11 & iPhone 11 Max: Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής!

Ωστόσο οι φήμες για την νέα σειρά Note, μιλάνε για 2 νέες συσκευές, τα δύο νέα μοντέλα του Note 10 θα αποτελούνται από ένα με τεράστια οθόνη 6.8 ιντσών και ένα μικρότερο με οθονη 6.3 ιντσών, μικρότερο δηλαδή από τα δύο εκ των τεσσάρων μοντέλων του S10 και επίσης μικρότερο από το προηγούμενο Note 9 των 6.4 ιντσών. Και οι δύο εκδοχές θα διαθέτουν Infinity-O οθόνες, με πολύ λεπτά και ελάχιστα ορατά πάνω και κάτω bezels με διαστάσεις 2mm στο πάνω μέρος της οθόνης και 3.7mm στο κάτω. Η selfie camera, θα είναι τοποθετημένη στην μέση του πάνω μέρους της οθόνης και θα έχει διάμετρο 4.2mm. Ως αποτέλεσμα η επιφάνεια οθόνης του θα είναι 92.5%, σε αντίθεση με το υποτιθέμενο “bezel-less” iPhone XS και XS Max που η οθόνη τους καλύπτει το 82.9% και 84.4% αντίστοιχα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο Note 10 δεν είναι μόνο το μέγεθος! Ένω και τα δύο θα φοράνε τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 855, η μεγαλύτερη εκδοχή του Note, θα διαθέτει μερικά καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα φοράει μπαταρία 4,300mAh, 12GB μνήμη Ram και 256 ενσωματωμένη μνήμη με δυνατότητα επέκτασης. Το μικρότερο μοντέλο αντιθέτως, θα διαθέτει μικρότερη μπαταρία 3,500mAh, 8GB Ram και 256GB ενσωματωμένη μη επεκτάσιμη μνήμη. 

Διαβάστε επίσης:Η Intel λανσάρει τους πρώτους επεξεργαστές 10ης γενιάς για λάπτοπ συμβατούς με το Macbook Air και Macbook Pro

Δεν υφίσταται Note χωρίς S Pen, και το S Pen του Galaxy Note 10,  θα δεχθεί όπως φαίνεται μερικές αναβαθμίσεις, η κύρια αναβάθμιση φαίνεται πως θα είναι κάποιες νέες χειρονομίες που θα ενεργοποιούνται μετακινώντας το S Pen γύρω γύρω χωρίς να χρειάζεται να αγγιξετε την οθόνη σας. Δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί αυτό αλλά σίγουρα θα δούμε μία εντυπωσιακή σχετική παρουσίαση από την Samsung την Τετάρτη. 

Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να διαθέτουν τριπλή κάμερα με τρεις διαφορετικούς φακούς στο πίσω μέρος, 12-megapixel ο κύριος φακός, 16-megapixel ο δεύτερος και ο τρίτος στα 12-megapixel, με οπτικό zoom 2x. Και οι δύο συσκευές θα διαθέτουν 10-megapixel μπροστινή κάμερα.

Σύμφωνα με φήμες και τα δύο μοντέλα θα υποστηρίζουν 5G, όπως έκαναν και όλες οι συσκευές της σειράς S10. To Note 10 θα γίνει η πρώτη συσκευή της Samsung που θα κυκλοφορήσει χωρίς υποδοχή ακουστικών!  Για να το κάνει αυτό σημαίνει πως η κατηφόρα θα πάρει σίγουρα και τα μεταγενέστερα μοντέλα και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές αντιρρήσεις από το κοινό, αφού η Samsung ήταν αυτή που σατίριζε την επιλογή της Apple οταν αποφάσισε να αφαιρέσει την θύρα ακουστικών. 

Διαβάστε επίσης: Τι νέο υπάρχει στο iOS 13!