Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η Apple για την δημιουργία των AR Glasses!

Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η Apple για την δημιουργία των AR Glasses!
ired.gr

Όπως μας έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό η Apple δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός headset διπλής τεχνολογίας AR/VR, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας συγχρόνως. Η πατέντα που έχει καταχωρήσει η εταιρεία περιγράφει το headset, ως ένα σύστημα πολλαπλών αισθητήρων ματιών, κινήσεων και εκφράσεων σε συνδυασμό με αισθητήρες που συλλέγουν πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να δημιουργείται μία μικτή εμπειρία πραγματικότητας. Πέρα από αυτό είναι γνωστό επίσης, πως δουλεύει και για την δημιουργία AR γυαλιών “iglasses” με σκοπό να αποτελέσουν ένα ακόμα αξεσουάρ iPhone, όπως έγινε και με το Apple Watch. Πολλές είναι οι φήμες και οι απόψεις πάνω σ’ αυτό το θέμα, πιθανότερο οπότε είναι η εταιρεία να σχεδιάζει και να δοκιμάζει πολλές νέες πατέντες εως ότου καταλήξει στο τελικό της προϊόν.

Η Apple το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται σιγά σιγά να προετοιμάζει το έδαφος και να εξοικειώνει όλο και πιο πολύ το κοινό της με την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, ιδιαίτερα και μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της για συνεδρίες AR όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέχρι και workshop σχετικά με την δημιουργία και ανάπτυξη υλικού! Όλα αυτά πιθανόν γιατί σχεδιάζει την κυκλοφορία του AR/VR headset που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ανακοινώσει και επισήμως στο κοινό της εντός του 2020 γι’ αυτό και δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς!

Διαβάστε επίσης: H Apple θα προσφέρει συνεδρίες επαυξημένης πραγματικότητας

Η Apple μετέφερε την Kim Vorrath ένα από τα υψηλότερου επιπέδου στελέχη της ομάδας λογισμικού της, η οποία καθοδηγούσε και διαχειρίζονταν την ομάδα για πάνω από 15 χρόνια, στην ομάδα επαυξημένης πραγματικότητας. Οι πληροφορίες λένε πως παρόλο που η Vorrath, δεν ήταν τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό της Apple όπως άλλα στελέχη της εταιρείας, ο ρόλος της στην ομάδα ανάπτυξης λογισμικού ήταν πάντα πολύ σημαντικός.