iPhone 11 & iPhone 11 Max: Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής!

iPhone 11 & iPhone 11 Max: Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής!
ired.gr

Κάθε χρόνο πριν την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου iPhone υπάρχουν διαρροές σχετικά με τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά τους. 'Ετσι και φέτος οι πληροφορίες που έχουμε μαζέψει δύο μήνες πριν την κυκλοφορία τους είναι αρκετές για να μπορούμε να σχηματίσουμε μία εικόνα του τι περιμένουμε να δούμε τον Σεπτέμβριο! Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η Apple θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα, το iPhone 11, το iPhone 11 Max και το iPhone 11 XR.

Διαβάστε επίσης: Τι νέο υπάρχει στο iOS 13!

Μικρές αλλαγές θα δούμε στον σχεδιασμό, με εξαίρεση την πίσω όψη και μία μικρή αλλαγή στα κουμπιά ρύθμισης ήχου και σίγασης το οποίο θα αλλάξει μέρος και θα βρίσκεται στο κάτω ή στο πάνω μέρος της συσκευής αντί για τα πλαϊνά που βρισκόταν στα παλαιότερα μοντέλα. Καλύτερη απόδοση, ταχύτητα και βελτιωμένα γραφικά θα παρατηρηθούν σίγουρα, αφού οι νέες συσκευές θα φοράνε τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή Α13.

Διαβάστε επίσης: Φήμες για αφαίρεση του Notch και του Face ID από τα iPhone το 2020

Οι οθόνες του iPhone 11 και του iPhone 11 Max θα είναι ίδιες με τα μοντέλα της περσινής σειράς των iPhone XS και τα δύο θα έχουν OLED οθόνες 5.8 ιντσών με ανάλυση 2436 x 1125 για το iPhone 11 και 6.5 ιντσών με ανάλυση 2688 x 1242 για το iPhone 11 Max. To iPhone 11 XR θα ενσωματώνει οθόνη LCD ανάλυσης 6.1 ιντσών με ανάλυση 1792 x 828. Όπως ακούγεται από πήγες πιθανόν να καταργηθούν τα περσινά μπλε και κοραλί χρώματα του XR και την θέση τους θα πάρει το μωβ και ένα άλλο φωτεινό πράσινο. 

Όπως η Apple έκανε πέρυσι στο iPhone XR έτσι και φέτος σημαντική αλλαγή στην οθόνη των φετινών μοντέλων αποτελεί η κατάργηση του 3D Touch, την θέση του οποίου θα πάρει το Haptic Touch το οποίο θα ενεργοποιείται μέσω του παρατεταμένου αγγίγματος της οθόνης, αντί για του δυνατού πατήματος που απαιτεί το 3D Touch. 

Διαβάστε επίσης: ASUS ROG Phone II: Το πιο ισχυρό gaming smartphone της αγορας

Εντύπωση θα προκαλέσει σίγουρα η νέα τεράστια τριπλή κάμερα η οποία θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής η οποία θα είναι αρκετά πιο βελτιωμένη απο την διπλή των προηγούμενων συσκευών, προσφέροντας στους χρήστες επαγγελματικά αποτελέσματα, φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια και περισσότερες δυνατότητες, όπως καλύτερο zoom και το ultra-wide-angle-lens το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν με μεγαλύτερη έκταση.

Μία ακόμα νέα σημαντική δυνατότητα που θα προστεθεί στις νέες συσκευές είναι η ταυτόχρονη σύνδεση δύο διαφορετικών συσκευών Bluetooth, θα μπορείτε δηλαδή να είστε συνδεδεμένοι μέσω Bluetooth στο iWatch και στα ακουστικά σας ταυτόχρονα. 

Διαβάστε επίσης: iPadOS Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Μία νέα τεχνολογία θα συναντήσουμε επίσης στον τρόπο φόρτισης των συσκευών η οποία θα ονομάζεται αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση (bilateral wireless charging) κάτι παρόμοιο με το Power Share του Galaxy S10. Αυτό σημαίνει πως το πίσω μέρος της συσκευής θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση φόρτισης για τις άλλες ασύρματες συσκευές σας όπως τα airpods ή το Apple Watch. Αυτή η δυνατότητα λογικό είναι να συνεπάγει πως η νέα σειρά iPhone θα έχει και μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.