iPadOS Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

iPadOS Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!
ired.gr

Η Apple παρουσίασε ένα νέο λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο αποκλειστικά για iPad, το iPadOS, το οποίο έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τις ίδιες βάσεις με το iΟS, αλλά έχει τις δικές του μοναδικές και δυνατές ικανότητες ώστε να βολέβουν καλύτερα στην χρήση της μεγαλύτερης οθόνης του iPad. Θα περιλαμβάνει φυσικά όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS13, συμπεριλαμβανομένου των ενημερώσεων του, αλλά έχουμε την εντύπωση πως σε βάθος χρόνου ο διαχωρισμός τους θα γίνεται πιο αισθητός και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα φτάσει η εξέλιξη των iPad. Η Apple επίσης υπόσχεται πιο γρήγορες επιδόσεις στην εκκίνηση των εφαρμογών και ταχύτερο εώς και 30 τοις εκατό ξεκλείδωμα με Face ID! 

Το iPadOS θα είναι συμβατό με τις εξής γεννιές iPad:

  • iPad Pro 12,9 ιντσών
  • iPad Pro 11 ιντσών
  • iPad Pro 10,5 ιντσών
  • iPad Pro 9,7 ιντσών
  • iPad (6ης γενιάς)
  • iPad (5ης γενιάς)
  • iPad mini (5ης γενιάς)
  • iPad mini 4
  • iPad Air (3ης γενιάς)
  • iPad Air 2

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που έρχονται με το macOS Catalina!

Νέα οθόνη αφετηρίας

Με το iPadOs, τα widgets πλέον θα βρίσκονται στην άκρη της οθόνης, δίπλα από όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές και τα αγαπημένα σας widget θα μπορούν να τοποθετηθούν στην αρχική σας οθόνη! Στο landscape mode θα μπορείτε ευκολότερα να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες όπως ειδήσεις, καιρό και εκδηλώσεις.

Dark Mode

Η λειτουργία Dark Mode έχει ενσωματωθεί σε όλο το σύστημα και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην κουράζονται τα μάτια, ενώ παράλληλα προσφέρει μία νέα εντυπωσιακή εμφάνιση στα iPad! Η ενεργοποίηση του Dark Mode θα γίνεται μέσα από το κέντρο ελέγχου ή θα μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να ανάβει αυτόματα μόνο το βράδυ.

To Sidecar με τα macOS Catalina

To iPad σας θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη ασύρματη οθόνη για το Mac σας εάν το έχετε αναβαθμίσει στα macOS Catalina. Το Sidecar επιπλέον σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως επιφάνεια γραφής, όπου θα μπορείτε επίσης να σχεδιάζετε με το Apple Pencil.

Επεξεργασία κειμένου

Η Apple πρόσθεσε νέες διαισθητικές χειρονομίες, μέσω των οποίων θα μπορείς να επιλέξεις και να επεξεργαστείς ένα κείμενο ευκολότερα και γρηγορότερα χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα σου! Θα μπορείς πλέον να επιλέξεις ένα μέρος κειμένου απλά περνώντας από πάνω το δάχτυλο σου, με το διπλό πάτημα γίνεται η επιλογή μιας λέξης, με τριπλό πάτημα η επιλογή μιας πρότασης και με τετραπλό πάτημα η επιλογή παραγράφου. 

Διαβάστε επίσης: Τι νέο υπάρχει στο iOS 13!

Αρχεία 

Η εφαρμογή αρχεία σου δίνει την δυνατότητα να έχεις πρόσβαση και να διαχειρίζεσαι όλα τα αρχεία σου από μία μόνο εφαρμογή. Θα είναι επίσης συμβατή με το iCloud, δίνοντας σου την δυνατότητα να συνεργαστείς με άλλα άτομα για την επεξεργασία αρχείων και εγγράφων σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση κοινόχρηστων φακέλων.

Γραμματοσειρές

Το iPadOS θα σου δίνει την δυνατότητα να κατεβάσεις και να αγοράσεις νέες γραμματοσειρές μέσω του App Store και να τις χρησιμοποιήσεις στα έγγραφα σου. Αυτή η επιλογή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε γραφίστες οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν άμεσα μια αλλαγή στο σχέδιο τους απο το iPad χωρίς να χρειάζεται να πάνε στον υπολογιστή τους μόνο και μόνο για να αλλάξουν γραμματοσειρά. 

Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση του Safari με την IOS 13 σε iPadOs