Τι νέο υπάρχει στο iOS 13!

Τι νέο υπάρχει στο iOS 13!
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε στο World Wide Developer Conference, την νέα αναβάθμιση για τα iPhone σε iOS 13 την οποία περιμένουμε να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Παρόλο που η ονομασία που ως τώρα ξέρουμε για το λειτουργικό σύστημα των iPhone θα παραμείνει ίδια iOS δηλαδή το λογισμικό των iPad θα αλλάξει το όνομα του σε iPadOS, παρα την αλλαγή θα δέχεται όλες τις μεγάλες αναβαθμίσεις του iOS 13 κανονικά. Αυτή η αλλαγή γίνεται λόγο του οτι το iPad θα έχει πλέον νέες λειτουργίες όπως είναι το Project Sidecar οι οποίες δεν είναι συμβατές με το iOS του iPhone.

Εκτός από το προαναφερθέν iPadOS, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μεγάλες ενημερώσεις για τα iWatch και το Apple TV.

Τα συμβατά iPhone με την iOS 13 θα είναι τα παρακάτω:

  • iPhone Xs
  • iPhone Xs Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE

H Apple ανακοίνωσε πολλά νέα χαρακτηριστικά με την iOS 13 και αρκετές βελτιώσεις στην απόδοση των συσκευών, όπως δηλαδή:

  • 30% γρηγορότερο ξεκλείδωμα με Face ID
  • 50% μικρότερο μέγεθος εφαρμογών 
  • 60% μικρότερα updates εφαρμογών
  • δυο φορές γρηγορότερη απόκριση στο άνοιγμα των εφαρμογών

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που έρχονται με το macOS Catalina!

Dark Mode

Η Apple έκανε το πρώτο βήμα και πλέον το Dark Mode θα είναι διαθέσιμο στις εφαρμογές του συστήματος δηλαδή στα μηνύματα, φωτογραφίες και mail. Το Dark Mode θα σας κάνει να νιώθετε σαν να έχετε καινούρια συσκευή, καθώς στα μοντέλα με OLED οθόνη θα εξοικονομεί και την διάρκεια μπαταρίας.

Keyboard

To προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο των iPhone θα υποστηρίζει πλέον την δυνατότητα Swipe Typing.

Safari

Το Safari θα λάβει μικρές ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένου την αλλαγή μεγέθους κειμένου και την προσαρμογή συγκεκριμένων ρυθμίσεων για ορισμένες σελίδες. 

Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση του Safari με την IOS 13 σε iPadOs

Music

Προστίθεται η δυνατότητα εμφάνισης στίχων ορισμένων τραγουδιών, είτε αυτά είναι κατεβασμένα απο το Apple Music είτε απο την βιβλιοθήκη.

Mail

Η εφαρμογή θα υποστηρίζει μεγαλύτερη ποικιλία γραμματοσειρών.

Notes

Οι σημειώσεις γίνονται πολύ πιο όμορφες με νέο interface, την προσθήκη του Gallery View και νέο σύστημα αρχειοθέτησης βάση κατηγοριών.

Reminders

Η εφαρμογή των υπενθυμίσεων θα δεχτεί μεγάλες αλλαγές τόσο στο interface, όσο και στην λειτουργία της. Έχουν προστεθεί έξυπνες λίστες, περισσότερες επιλογές οργάνωσης και η προσθήκη ετικέτας επαφών, η οποία συνεργάζεται με την εφαρμογή μηνυμάτων για άμεσο συντονισμό.

Maps

Θα δίνεται πλέον η δυνατότητα προσθήκης αγαπημένων διαδρομών και συχνότερων αναζητήσεων. Είναι διαθέσιμη ακόμα η λειτουργία Lookaround όμοια του Google Street View.

Διαβάστε επίσης: Macbook update: Ανανεωμένα τα Macbook Air και Macbook Pro!

Messages

Αναβάθμιση για τα Memoji και τα Animoji τα οποία θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και στις καρτέλες των επαφών αλλά και στην εφαρμογή Whats App. 

Camera

Η κάμερα θα πάρει μια μικρή αναβάθμιση με την προσθήκη του Portrait Lighting.

Photos

Στην εφαρμογή φωτογραφιών προστίθεται η δυνατότητα ευκολοτερης επεξεργασίας. Καθώς και ρυθμιστές του κορεσμού, φωτεινότητας και αντίθεσης.  Επίσης θα μπορείτε πλέον να περιστρέφεται τα βίντεο σας και να τους προσθέτετε φίλτρα και εφέ. Θα μπορείτε ακόμα να βλεπετε τις φωτογραφίες σας κατανεμημένες με βάση χρόνου, μήνα ή μέρας σε νέο interface, δίνοντας ζωή στις φωτογραφίες σας μέσω της εφαρμογής.

Location

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας θα γίνουν πιο ακριβείς, κάθε φορά που πρόκειται να γίνει κοινοποίηση της τοποθεσίας σας θα σας ζητείται η άδεια κοινοποίησης οπότε θα υπάρχει η επιλογή αποδοχής ή άρνησης όποτε εσείς το θέλετε.

Διαβάστε επίσης: Νέα iPhone συμβατά με 5g ετοιμάζει η Apple για το 2020

Login

Όπως υπάρχει μέχρι τώρα η δυνατότητα σύνδεσης μέσω Facebook ή σύνδεσης μέσω Google στις εφαρμογές, θα προστεθεί και το Sign in with Apple. Το καλό με το Sign in with Apple είναι ότι δεν χρειάζεται να βάλετε το e-mail σας απο την στιγμή που η Apple δημιουργεί αυτόματα μία τυχαία διεύθυνση e-mail ώστε η εγγραφή να γίνεται γρηγορότερα και ασφαλέστερα.

AirPods

Καινούργιες δυνατότητες θα έχουν τα AirPods! Η Siri θα διαβάζει τα εισερχόμενα μηνύματα και με το Announce Messages, θα σου επιτρέπει να απαντήσεις. Αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων πέρα απο αυτη του κινητού. Επίσης με ένα απλό άγγιγμα θα μπορείτε να μοιράζεστε τον ήχο ανάμεσα σε δύο iOS 13 συσκευές και να παίζεται τον ίδιο ήχο σε δύο AirPods ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης: Η νέα τηλεοπτική σειρά της Apple “See” με κόστος κάθε επεισοδίου να ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια