Το Instagram ανακοίνωσε δύο νέα anti-bullying εργαλεία!!!

Το Instagram ανακοίνωσε δύο νέα anti-bullying εργαλεία!!!
ired.gr

Το Instagram ανακοίνωσε δύο νέα εργαλεία καταπολέμησης του ηλεκτρονικού bullying, όπως φαίνεται η υπηρεσία προσπαθεί να περιορίσει την κακή συμπεριφορά των χρηστών προσφέροντας νέες λύσεις χωρίς να απαιτείται ο αποκλεισμός τους.

Διαβάστε επίσης: To Instagram παίρνει μέτρα για την προστασία απέναντι στους hackers

Το πρώτο εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επισημάνει σχόλια που μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικά. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο καινούργιων επιλόγων "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να δημοσιεύσετε αυτό το μήνυμα;" και στην συνέχεια την επιλογή αναίρεσης του σχολίου προτού προλάβει να δημοσιοποιηθεί. Η εταιρία επισημαίνει πως σύμφωνα με έρευνες, παρόλο που οι χρήστες θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή δημοσίευσης του αρχικού σχολίου μέσω των δύο παραπάνω επιλογών θα τους δίνετε η δυνατότητα και ο χρόνος να συλλογιστούν και να επιλέξουν ένα ίσως όχι τόσο προσβλητικό σε σχέση με το αρχικό τους σχόλιο.

Το δεύτερο εργαλείο που θα ονομάζεται “Περιορισμός”, επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν τα σχόλια ορισμένων follower χωρίς εκείνοι να λαμβάνουν κάποια ειδοποίηση οτι το σχόλιο τους έχει διαγραφεί. Επίσης με την επιλογή περιορισμού κάποιου follower, τα σχόλια του δεν θα εμφανίζονται αν δεν γίνει πρώτα αποδοχή και επίσης δεν θα μπορούν να δούνε το πότε είναι ο χρήστης ενεργός στο messenger ή αν το μήνυμα τους έχει διαβαστεί. 

Διαβάστε επίσης: Το Instagram με υπερηφάνεια (!) αποκαλύπτει πόσο... περιορισμένο organic reach σού προσφέρει

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri, η εταιρεία σκοπεύει να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να προστατεύσει τους χρήστες της απο το ηλεκτρονικό bullying, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει την μείωση των χρηστών της.