Αναβάθμιση του Safari με την IOS 13 σε iPadOs

Αναβάθμιση του Safari με την IOS 13 σε iPadOs
ired.gr

Με το IOS 13 το Safari καλωσορίζει πλέον στα iPadOs ένα καινούριο menu που σου δίνουν λίγες αλλά χρήσιμες καινούργιες δυνατότητες που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα κάθε χρήστη ακόμη πιο εύκολη. Σου δίνεται πλέον η δυνατότητα να αναδιοργανώσεις, να αντιγράψεις και να κλείσεις παράθυρα απλά πιέζοντας τα. 

Διαβάστε επίσης: Θέλεις να κάνεις ηχογράφηση με τα Αpple Airpods και την iPhone κάμερα; Ξέχασέ το!

Σε αντίθεση με την IOS 12 που αν δοκιμάσεις να πιέσεις το Safari tab δεν συμβαίνει τίποτα, στην IOS 13 πλέον εμφανίζεται ένα καινούριο menu με τις ακόλουθες επιλογές:

Copy the URL of the tab > Αντιγραφή συνδέσμου 

Close all other tabs > Κλείσιμο όλων των άλλων παραθύρων

Arrange tabs by title > Οργάνωση παραθύρων βάση τίτλου

Arrange tabs by site > Οργάνωση παραθύρων βάση σελίδας

Οι δύο τελευταίες επιλογές οργάνωσης των παραθύρων είναι τελείως καινούριες, η οργάνωση παραθύρων με βάση του τίτλου μπορεί να μην είναι και τόσο χρήσιμη, αλλά η οργάνωση με βάση σελίδας είναι ένας ωραίος και γρήγορος τρόπος να οργανωθούν τα παράθυρα εύκολα και γρήγορα με αλφαβητική σειρά.

Η επιλογή που υπάρχει στην IOS 12 “κλείσιμο όλων των υπόλοιπων παραθύρων" όταν πιέζεις το εικονίδιο των παραθύρων, στην IOS 13 έχει αντικατασταθεί με δύο επιλογές “κλείσιμο όλων τον παραθύρων” και “κλείσιμο αυτού του παραθύρου”. Μια ακόμη χρήσιμη νέα επιλογή είναι η αντιγραφή, με την οποία σου δίνεται η δυνατότητα να αντιγράψεις τον σύνδεσμο της σελίδας με ένα απλό άγγιγμα, απλά πατώντας σε οποιοδήποτε παράθυρο.

Διαβάστε επίσης: Το i-Tunes "τελειώνει" τις σελίδες του σε Facebook και Instagram

Το Safari λειτουργεί καλύτερα στην IOS 13

Εναλλάσσοντας μεταξύ της IOS 13 και της IOS 12 παρατηρήθηκε ότι η beta είναι ακόμα ασταθής εφόσον η επιλογή κειμένου και η αλλαγή μεγέθους στην IOS 12 είναι πολύ ευκολότερη και πολλές από τις καινούριες επιλογές όπως το “Files app USB storage support” και το “Εnhanced Shortcuts” δεν είναι σταθερές και δεν αναδεικνύονται ακόμη για χρήση.