Νέα iPhone συμβατά με 5g ετοιμάζει η Apple για το 2020

Νέα iPhone συμβατά με 5g ετοιμάζει η Apple για το 2020
ired.gr

Τα σχέδια της Apple για το 2020 περιλαμβάνουν τρία νέα iPhone, με δύο από αυτά να είναι συμβατά με την τεχνολογία 5g. Η εταιρεία φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη δικών της chips 5g, ωστόσο αυτό το project δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2022. Για τώρα, την υποστήριξη στο 5g θα προσφέρουν modems της Qualcomm.

Τα νέα iPhone θα έχουν OLED οθόνες των 6.7, 6.1, και 5.4 ιντσών. Η επιλογή OLED οθονών ακολουθεί τη λογική αναβάθμισης που είδαμε και στα XS και XS Max, με καλύτερη απόδοση χρώματος σε σύγκριση με την LCD που βρίσκουμε στο φθηνότερο XR.

Το μεγαλύτερο και το μικρότερο από τα τρία νέα iPhone θα υποστηρίζουν 5g. Η πρόσβαση στην τεχνολογία 5g ήταν ένα μεγάλο ζήτημα για την Apple καθώς μέχρι πρόσφατα εκκρεμούσε εναντίον της μια αγωγή από την Qualcomm, η οποία εμπόδιζε την συνεργασία των δύο εταιρειών. Η λύση βρέθηκε, αφού όμως πρώτα η Apple χρειάστηκε να δώσει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Η Ιταλία είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα με 5G δίκτυο

Η εφαρμογή της τεχνολογίας 5g αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο στη λειτουργία των smartphone αλλά και σε όλες τις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο internet, καθώς η αυξημένη ταχύτητα θα έχει ως αποτέλεσμα διαφορετική χρήση σε πολλά πεδία.

Η σημασία της αλλαγής φάνηκε ήδη, εξάλλου, από το εμπάργκο του Trump στη Huawei, πίσω από το οποίο βρίσκονται φόβοι κατασκοπείας από τους Κινέζους. Οι κινήσεις της Apple για άμεση ανάπτυξη τεχνολογίας 5g δείχνουν ότι σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το πλήγμα που δέχθηκε η Huawei.