Η Huawei καθυστερεί την κυκλοφορία του foldable Mate X φοβούμενη πιθανό φιάσκο

Η Huawei καθυστερεί την κυκλοφορία του foldable Mate X φοβούμενη πιθανό φιάσκο
ired.gr

Το trend των foldable smartphones έρχεται να φρενάρει η πρόσφατη εμπειρία από την κυκλοφορία του Galaxy Fold της Samsung. Η εντυπωσιακή σχεδίαση φαίνεται να μην άντεξε την… σκληρή πραγματικότητα, με τις δοκιμές των reviewers τον περασμένο Απρίλιο να επιστρέφουν ακόμα και με σπασμένες συσκευές. Οι εικόνες ενός σπασμένου smartphone προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια ανάπτυξης foldable συσκευής και θέτουν ερωτηματικά για το μέλλον της foldable τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Note 10: Τα πρώτα renders έδειξαν αλλαγές στον σχεδιασμό

Τώρα, η Huawei ανακοινώνει πως η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου foldable smartphone της, Mate X, αναβάλεται για τον Σεπτέμβριο παρότι ήταν προγραμματισμένη για αυτόν τον μήνα. Όσοι, επομένως, περίμεναν το Mate X μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναγκαστούν να περιμένουν να περάσει το καλοκαίρι.

Φυσικά, δεν είναι τυχαία μια τέτοια καθυστέρηση. Οι άνθρωποι της Huawei ανησυχούν και δεν το κρύβουν. “Δεν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε ένα προϊόν που θα καταστρέψει τη φήμη μας”, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Το φιάσκο της Samsung τους ταρακούνησε και θα χρειαστούν περισσότερα και αυστηρότερα tests, ώστε να εξασφαλίσουν την ανθεκτικότητα του κινητού. Και αυτό δεν είναι το μόνο θέμα, καθώς η συμβατότητα των apps σε ένα κινητό που θα λειτουργεί τόσο σε folded mode όσο και σε unfolded κρύβει πολλά αγκάθια.

Στις αισιόδοξες ενδείξεις για το Mate X έχουμε την εμπιστοσύνη της Huawei στην τεχνολογία Falcon Wing. Η τελευταία, αφορά την πατέντα σχεδίασης του smartphone, που διαφέρει από αυτή της Samsung στο ότι επιτρέπει πραγματικό back-to-back fold, το οποίο δεν αφήνει κενό όταν είναι folded, όπως συμβαίνει στο Galaxy Fold.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei ξεπουλά την υποθαλάσσια επιχείρηση οπτικών ινών

Εντωμεταξύ, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο αναβρασμού για την Huawei με το πρόσφατο εμπάργκο από τον Trump να μεταφράζεται σε πιθανή ζημία έως και 40%. Τα νέα δεδομένα, λοιπόν, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την επιτυχία του Mate X, ως του “ταχύτερου foldable 5g smartphone”.

Οι εξελίξεις θα δείξουν αν η πατέντα σχεδίασης της Huawei μπορεί να αποδειχτεί το κλειδί για μια ενισχυμένη ανθεκτικότητα. Πάντως, η επιφυλακτικότητα του κινεζικού κολοσσού είναι δικαιολογημένη και η κάθε της κίνηση από εδώ και πέρα θα έχει δραστική επιρροή στο μέλλον της εταιρείας.