Η Microsoft κάνει πιο εύκολη την ενασχόληση με Java και VS Code

Η Microsoft κάνει πιο εύκολη την ενασχόληση με Java και VS Code
ired.gr

To Visual Studio Code, ο δωρεάν επεξεργαστής κώδικα της Microsoft, έχει κερδίσει το κοινό και την αγορά μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, αφού κυκλοφόρησε μόλις πριν 4 χρόνια. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευελιξία του VS Code, ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα. Αυτή η ευελιξία, ωστόσο, συνοδεύεται από μια πολυπλοκότητα στο αρχικό set up του προγράμματος.

Η δυσκολία στην αρχική εγκατάσταση, φαίνεται ότι αποθαρρύνει πολλούς χρήστες στο να ξεκινήσουν να γράφουν Java στον VS Code. Ιδιαίτερα οι αρχάριοι χρήστες, αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια και συχνά τα παρατάνε για πιο εύχρηστες εναλλακτικές. Και δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς στο τεχνικό του κομμάτι, πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη διαδικασία που συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση πολλών δυαδικών και επεκτάσεων του VS Code.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική συμφωνία μεταξύ Sony και Microsoft!

Η ομάδα του VS Code παρατήρησε το πρόβλημα και δεν άργησε να λάβει δράση. Πρόσφατα, η Microsoft κυκλοφόρησε έναν installer που αναλαμβάνει όλη αυτή τη διαδικασία για χάρη του χρήστη. Αρχικά βλέπει αν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο ένα Java Development Kit (JDK). Αν όχι, εγκαθιστά έναν δυαδικό από το AdoptOpenJDK (που σπονσοράρει η Microsoft), ένα VS Code εφόσον χρειάζεται, και το Java Extension Pack. Το AdoptOpenJDK, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μια vendor-neutral εναλλακτική στο JDK της Oracle, είναι τώρα η προτεινόμενη Java διανομή της Microsoft για χρήστες που εγκαθιστούν την επέκταση Java του VS Code.

Προς το παρόν, ο installer είναι διαθέσιμος μόνο για Windows, αλλά η ομάδα του VS Code σχεδιάζει να επεκτείνει την διαθεσιμότητά του μόλις φανεί το ενδιαφέρον από την κοινότητα των developers.