Η Huawei "απαντάει" στο εμπάργκο του Trump με 5G δίκτυο στη Ρωσία!

Η Huawei "απαντάει" στο εμπάργκο του Trump με 5G δίκτυο στη Ρωσία!
ired.gr

Η Huawei δεν θα μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα χέρια μετά και τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αποκλείσει τον κινέζικο κολοσσό από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin φιλοξενεί αυτές τις μέρες στη Μόσχα τον Κινέζο ομόλογό του ΧΙ Jinping, για τον εορτασμό των 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Η κατάληξη αυτής της συνάντησης ήταν η συμφωνία της Huawei με τον ρωσικό πάροχο MTS να “χτιστεί” 5G δίκτυο στη Ρωσία, ως σημάδι της δυνατής φιλίας που “δένει” τις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική συμφωνία μεταξύ Sony και Microsoft!

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Γενικό διευθυντή της Huawei Guo Ping και τον Αlexei Kornya, CEO της MTS, μπροστά στους δύο προέδρους.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei ξεπουλά την υποθαλάσσια επιχείρηση οπτικών ινών

Μπορεί για ορισμένους αυτή η συμφωνία να δείχνει απλή, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς το εν λόγω deal είναι μία καθαρή απάντηση της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πρόσφατες τακτικές της να μπλοκάρει την Ηuawei παγκοσμίως.

Η MTS ανακοίνωσε ότι η έναρξη των 5G δικτύων θα πραγματοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά και το 2020 θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στο όλο εγχείρημα.