Η Ιταλία είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα με 5G δίκτυο

Η Ιταλία είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα με 5G δίκτυο
ired.gr

Η Ελβετία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πήρε το βάπτισμα του πυρός με 5G δίκτυο, πολύ σύντομα ακολούθησε η Βρετανία και πλέον ήταν σειρά της Ιταλίας να μπει στην τριάδα, καθώς η Vodafone έκανε έναρξη της νέας γενιάς δικτύου σε πολλά σημεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και πέντε μεγάλων πόλεων όπως το Μιλάνο, το Τορίνο, η Μπολόνια η Ρώμη και η Νάπολη.

Αν και η Vodafone ήταν η πρώτη που εισήγαγε το 5G στη γείτονα χώρα, σίγουρα αναμένει και τον ανάλογο ανταγωνισμό, καθώς η ΤΙΜ και η Fastweb είναι έτοιμες τους επόμενους μήνες να μπουν κι αυτές με τη σειρά τους στο παιχνίδι.

Ο CEO της Vodafone Ιταλίας Aldo Bisio δήλωσε ότι μέχρι το 2021 περισσότερες από 100 πόλεις και κωμοπόλεις θα χαίρονται μεγάλες ταχύτητες και στη συνέχεια θα χρειαστούν άλλα 4,5 χρόνια, προκειμένου το 5G να έχει την ίδια κάλυψη όπως έχει τώρα το 4G.   

  Διαβάστε επίσης: Η Samsung ξεκίνησε τις εργασίες για 6G δίκτυα

Μάλιστα, η Vodafone προτείνει τρία smartphones για να απολαύσει ο καταναλωτής τις premium υπηρεσίες του 5G δικτύου, όπως το Xiaomi Mi Wix 3 5G, το LG V50 ThinQ 5G και το Samsung Galaxy S10 5G.