Το νέο drone της Amazon υπόσχεται γρήγορες εναέριες μεταφορές

Το νέο drone της Amazon υπόσχεται γρήγορες εναέριες μεταφορές
ired.gr

Η Amazon έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της Prime Air drone, το οποίο έχει την δυνατότητα να μεταφέρει παραγγελίες από αέρος, βάζοντας νέες βάσεις στις delivery υπηρεσίες.

To drone μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, όπως το κλασικό ελικόπτερο και οι άνθρωποι της εταιρίας ευελπιστούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν και επίσημα το νέο τους δημιούργημα.

Διαβάστε επίσης: Το νέο app της Nike που σού μετράει το... πόδι με εκπληκτική ακρίβεια

Ο CEO του διεθνούς τμήματος κατανάλωσης της Amazon Jeff Wilke δήλωσε χαρακτηριστικά στην παρουσίαση του νέου drone που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas: “Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας αισθάνονται μία σιγουριά όταν γίνονται παραδόσεις προϊόντων από drones, όταν βέβαια το σύστημα είναι απόλυτα ασφαλές” και συνέχισε τονίζοντας ότι τα χαρακτηριστικά του Prime Air είναι ίδια με εκείνα ενός κλασικού αεροσκάφους.

Το drone διαθέτει θερμικές και υποβρύχιες κάμερες για να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους, ειδικούς ανιχνευτές για να αναγνωρίζει τα εμπόδια και φυσικά είναι εξοπλισμένο με τα απαιτούμενα mode αεροναυπηγικής.