"'Εσκασαν" μηνύσεις στην Apple από προγραμματιστές που κατηγορούν το App Store ως μονοπώλιο

"'Εσκασαν" μηνύσεις στην Apple από προγραμματιστές που κατηγορούν το App Store ως μονοπώλιο
ired.gr

‘Ενας αριθμός προγραμματιστών προχώρησαν σε μηνύσεις στην Apple, αναφέροντας ότι ο αμερικανικός κολοσσός διατηρεί το μονοπώλιο σε ό,τι αφορά την πώληση και την κατανομή των iOS applications.

Με αυτή τους την κίνηση, προσπαθούν να “σπάσουν” την κυριαρχία της Apple στην αγορά, καθώς είναι γνωστό ότι κάθε app θα πρέπει να περάσει από μέσα από το App Store και να συμφωνήσει με τους κανονισμούς του, προκειμένου να πάρει την έγκριση και να διοχετευθεί global.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Ρώσοι ερευνητές έκαναν την Μόνα Λίζα να μιλήσει μέσω μίας φωτογραφίας της!

Oι εν λόγω προγραμματιστές, αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά τους ότι καλούνται να δίνουν στην Apple 99 δολάρια ετησίως και να δίνουν το “εξαντλητικό” 30%, ως προμήθεια στην εταιρία, με αποτέλεσμα να διατίθεται μέσα από το online store στην τιμή των 99 cents.

Aν η Apple απορρίψει το iOS application, τότε οι δημιουργοί του δεν έχουν που αλλού να πάνε και φυσικα αν δεν “ανακαλυφθεί” μέσα από το App Store, τότε δεν έχουν εναλλακτική λύση σε άλλο market.

Aναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Apple, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι υψηλά ιστάμενοι της ανησυχούν για τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανάλογες ενέργειες και από άλλους προγραμματιστές.