Η πρώτη παγκοσμίως 8Κ OLED τηλεόραση είναι γεγονός από την LG

Η πρώτη παγκοσμίως 8Κ OLED τηλεόραση είναι γεγονός από την LG
ired.gr

Αν μας έλεγε κάποιος ότι από τις 4Κ οθόνες θα πηγαίναμε κατευθείαν στις 8Κ, τότε σίγουρα δεν θα τον πιστεύαμε. ‘Η πιθανότατα να λέγαμε ότι δεν είναι ακόμη ο καιρός για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η LG, όμως, έρχεται να μας διαψεύσει, καθώς ήδη η εταιρία ανακοίνωσε την παραγωγή της πρώτης 8Κ OLED τηλεόρασης παγκοσμίως και μάλιστα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παραγγελίες από τη Νότιο Κορέα.

Το μοντέλο ονομάζεται 88Ζ9 και διαθέτει οθόνη 88” με ανάλυση 8Κ ULTRA HD (7680X4320), η οποία είναι τέσσερις φορές (!) μεγαλύτερη από τις 4Κ τηλεοράσεις.

Διαβάστε επίσης: Κατάπιε το ένα από τα AirPods του κι αυτό συνέχισε να λειτουργεί και μετά το...ταξίδι του!

Μέχρι στιγμής, δύσκολα θα βρεις κάτι ανάλογο σε 8Κ, σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι άνθρωποι της LG στηρίζονται στον δεύτερης γενιάς επεξεργαστή Alpha 98K, o οποίος χάρη στον ειδικό του αλγόριθμο έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται την εικόνα που δέχεται με την μεγαλύτερη ανάλυση που έχει γίνει ποτέ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική τιμή της τηλεόρασης - θαύμα θα κυμανθεί στις 42.000 δολάρια, αλλά οι ειδικοί θεωρούν ότι στα τέλη του τρέχοντος έτους θα πέσει στις 34.000 δολάρια.

Η μειωμένη τιμή θα ισχύσει αρχικά στην Ευρώπη και στη Νότιο Αμερική.