Το "social listening" του Spotify κάνει όλους τους φίλους σου DJ's

Το "social listening" του Spotify κάνει όλους τους φίλους σου DJ's
ired.gr

Η εποχή που τα “music streams” έκαναν θραύση στην αγορά επιστρέφει ανανεωμένη.

Το Spotify πειραματίζεται σε μία εφαρμογή “social listening”, η οποία θα δίνει την ευκαιρία σε φίλους να γίνουν DJ’s μέσα από μία ειδική πλατφόρμα. Ουσιαστικά θα έχουν την ευκαιρία να κοντρολάρουν real time τα ίδια τραγούδια, αλλά και το πιο απλό πράγμα… Να χαρούν τη μουσική, είτε μαζί σε έναν χώρο, αλλά ακόμη και ξεχωριστά.

Μέχρι στιγμής το “social listening” είναι διαθέσιμο μόνο στους υψηλά ιστάμενους του Spotify και μάλιστα οι ίδιοι φρόντισαν να ανεβάσουν ορισμένα screenshots, ώστε να πάρουμε εμείς οι υπόλοιποι μία πρώτη γεύση.

Διαβάστε επίσης: Αγόρασε ολόκληρο το Hulu η Disney και πάει προς την κορυφή...

Πώς λειτουργεί: Την ώρα που θα πατήσεις το button “connect”, αυτομάτως συνδέεσαι με τις υπόλοιπες διαθέσιμες συσκευές. Με το που επιλέξεις τη συσκευή που επιθυμείς να παίξεις μουσική, στη συνέχεια υπάρχει επιλογή “connect with friends”.

Εκεί δημιουργείται ένας QR κώδικας και ένα link. Από κει και πέρα, ή μοιράζεσαι τον κώδικα (ή, το link) με τους φίλους που εσύ επιθυμείς. Από εκείνη τη στιγμή το “Now Listening” γίνεται social και θα σου δείξει ποιοι φίλοι σου έχουν συνδεθεί με το link και με ποιους μπορείς να μοιραστείς τη μουσική που εσύ έχεις δημιουργήσει.

Φυσικά, υπάρχουν και τα ερωτήματα από τους ανθρώπους της αγοράς το πόσο “live” είναι το “Now listening”. Κι αυτό γιατί πολλοί αμφισβητούν πόσο μπορούν να συγχρονιστούν τα τραγούδια με τους υπόλοιπους φίλους και δηλώνουν ότι υπάρχει αρκετό “delay” με το όλο group.