Τα 5G modems της Apple δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι, τουλάχιστον, το 2025

Τα 5G modems της Apple δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι, τουλάχιστον, το 2025
ired.gr

Τα πρώτα modems για smartphone της Αpple δεν πρόκειται να έχουν μπει στα iPhone και iPad, τουλάχιστον μέχρι το 2025, το οποίο είναι και το νωρίτερο δυνατό σενάριο.

H κατεστραμμένη σχέση της Intel με την Αpple είναι γνωστή, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε πως η Αpple είχε προβλήματα με την Ιntel αρκετά πριν τα 5G modems γίνουν θέμα. Στις αρχές του 2017, η Intel αδυνατούσε να προμηθεύσει στην Αpple ένα LTE modem, το οποίο θα έμπαινε στα iPhone τα οποία θα κυκλοφορούσαν το 2018. Παρά το ότι το modem δοκιμάστηκε και επιδιορθώθηκε από την Intel τέσσερις φορές συνολικά, παραλίγο να χαθεί η προθεσμία που είχε δωθεί.

Διαβάστε επίσης: Ποια μοντέλα iPhone δεν θα υποστηρίζονται από το iOS 13;

O Johny Srouji, υπεύθυνος για τα τσιπ της Apple, σε μια συνάντηση που είχε με τον αντίστοιχο υπεύθυνο της Intel, Venkata “Murthy” Renduchintala, του είπε πως αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ στην Apple, όσο θα ήταν αυτός υπεύθυνος. Mετά από μια νομική μάχη χρόνων, η Apple κατέληξε σε συμφωνία με την Qualcomm στη θέση της Ιntel.

Η Ιntel είχε γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής για LTE modems στα iPhone XS, XS Max και XR. Παρ’όλα αυτά, τα τσιπάκια δεν ενέπνεαν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Το 2016, η Αpple αγόρασε τσιπάκια και από τις δύο εταιρείες, δηλαδή την Intel και την Qualcomm, μα η Αpple είχε αναγκαστεί να μειώσει τους χρονισμούς στις ταχύτητες LTE στα modem της Qualcomm, προκειμένου να μη φαίνονται τόσο γρηγορότερα από αυτά της Ιntel!

Η Αpple δεν περίμενε να προσθέσει 5G modems στα iPhone μέχρι το 2020, αλλά απ’ότι φαίνεται η εταιρεία ήταν πολύ αβέβαια σε σχέση με την Intel, και για το αν αυτή θα μπορούσε να παραδώσει το έργο στην ώρα του. Έχοντας να περιμένει μέχρι το τέλος του 2021 για να δώσει την επόμενη γενιά ταχυτήτων των δεδομένων, θα μπορούσε να είναι κάτι το καταστροφικό για την Apple και τις πωλήσεις της, κάτι το οποίο ώθησε την εταιρεία να προβεί στην απίθανη κίνηση, και να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με την Qualcomm.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το iOS 13! Tι αλλάζει σε iPhone, iPad, Mac και Αpple Watch;

H Αpple, παρ’ότι ακόμα προσπαθεί να φτιάξει τα δικά της modem, λέγεται από ανθρώπους που πέρασαν από συνέντευξη για να μπουν στην συγκεκριμένη ομάδα πως δεν πρόκειται να μπουν στην αγορά μέχρι το 2025, το οποίο είναι και το νωρίτερο το οποίο προβλέπεται. Μέχρι τότε, η αγορά θα μπορούσε να κινείται ήδη σε ρυθμούς 6G…

Πολύ λίγο μετά την ανακοίνωση της Αpple me thn Qualcomm, η Intel ενημέρωσε τους επενδυτές της πως πρόκειται να αποχωρήσει από τον τομέα των modem για smartphones. H Αpple σκόπευε να αγοράσει το συγκεκριμένο τμήμα, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάποια τέτοια κίνηση, κάτι το οποίο οδηγεί την Intel στο να αναζητήσει άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Ιntel, η εταιρεία έχει παγκοσμίου επιπέδου 5G τεχνολογία, την οποία ελάχιστες εταιρείες έχουν σε επίπεδο τεχνολογίας, αλλά και προσωπικού, κάτι το οποίο έχει ωθήσει πολλές εταιρείες στο να τους κάνουν πρόταση για αγορά, τις οποίες και εξετάζουν προκειμένου να δουν την καλύτερη δυνατή λύση.