25χρονος ομολόγησε για απάτη με "άδεια κουτιά iPhone" που κόστισε στην Αpple 1 εκατομμύριο δολάρια!

25χρονος ομολόγησε για απάτη με "άδεια κουτιά iPhone" που κόστισε στην Αpple 1 εκατομμύριο δολάρια!
ired.gr

Ένας άνδρας από το Μichigan ομολόγησε ένοχος για μια επιχείρηση με “άδεια κουτιά” που είχε οργανώσει, η οποία κόστισε στην Αpple πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ!

O Van-Seyla Mork δημιουργούσε και έστελνε παράπονα εκ μέρους πελατών της Αpple, ισχυριζόμενος ότι αγόρασαν προϊόντα της εταιρείας και δεν τα έλαβαν ποτέ. Aφού λάμβανε τις επιστροφές των χρημάτων, μετέφερε τα χρήματα μέσα από διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, έτσι ώστε να καλύψει την απάτη που πραγματοποιούσε.

Όταν παραγγέλνει κανείς το οτιδήποτε μέσω του διαδικτύου, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα πως το προϊόν δεν θα φτάσει στον παραλήπτη, ή να λάβει κάτι εντελώς διαφορετικό. Παρ’όλα αυτά, αν λάβει κανείς ακριβώς ότι παρήγγειλε, και ισχυριστεί πως αυτό δεν έφτασε ποτέ, αυτό είναι απάτη.

Ο Μork το έκανε αυτό αναρίθμητες φορές εκ μέρους πολλών πελατών της Apple, και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει το τίμημα…

Διαβάστε επίσης: Χήρα κατάφερε να έχει πρόσβαση στα αρχεία του iPhone του εκλιπόντος συζύγου της μετά από 3 χρόνια δικαστικών διαμαχών!

Ο Μork έκανε μια σειρά παραπόνων στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Αpple, ισχυριζόμενος πως οι ιντερνετικές παραγγελίες δεν έφτασαν ποτέ. Επέμεινε πως ήρθαν μόνο άδεια κουτιά, και απαιτούσε πλήρη αποζημίωση για τα προϊόντα που θεωρητικά δεν έφτασαν.

Διαβάστε επίσης: 18χρονος μηνύει την Apple διεκδικώντας 1 δισεκατομμύριο δολλάρια!

Η Αpple αναγκάστηκε να δώσει 1 εκατομμύριο δολλάρια σε αποζημιώσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Επίσης, αναφέρθηκε πως πολλά από τα προϊόντα για τα οποία γίνονταν τα παράπονα, είχαν προφανώς φτάσει κανονικά.

Ο 25χρονος Μork, ο οποίος παραδέχθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα πως γνώριζε ότι τα προιόντα είχαν παραληφθεί από τους πελάτες όταν είχε κάνει τα δελτία παραπόνων, και πως οι δηλώσεις του εκ μέρους τους ήταν ψευδείς.

Επίσης, παραδέχθηκε πως μετέφερε τα χρήματα της απάτης μέσα από διάφορους λογαριασμούς τραπέζης, με την πρόθεση να κρύψει τη προέλευσή τους.

Ο Μork κατηγορήθηκε για συνομωσία, χρηματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε διάφορες περιπτώσεις, και θα μπορούσε να αντιμετωπίζει μέχρι και 20 χρόνια φυλάκισης, και ένα πρόστιμο ύψους μέχρι και 750,000. Αναμένεται να καταδικαστεί στις 21 Οκτώβρη του 2019, ενώ η Αpple δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση και, μάλλον, ούτε πρόκειται...