Χήρα κατάφερε να έχει πρόσβαση στα αρχεία του iPhone του εκλιπόντος συζύγου της μετά από 3 χρόνια δικαστικών διαμαχών!

Χήρα κατάφερε να έχει πρόσβαση στα αρχεία του iPhone του εκλιπόντος συζύγου της μετά από 3 χρόνια δικαστικών διαμαχών!
ired.gr

Ένα δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε την Apple να δώσει σε μια χήρα πρόσβαση στις φωτογραφίες του iPhone του εκλιπόντος συζύγου της, μετά από μια μεγάλης διαρκείας δικαστική διαμάχη, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η γυναίκα και η κόρη της μπόρεσαν, επιτέλους, να αποκτήσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες.

Ο Μatt Thompson δεν άφησε κάποια διαθήκη όταν αυτοκτόνησε το 2015, και η Αpple έχει κάνει ξεκάθαρο πως οι λογαριασμοί των χρηστών της δεν μπορούν να μεταφερθούν μετά τον θάνατό τους.

H συγκεκριμένη υπόθεση τράβηξε πολύ την προσοχή των ΜΜΕ. Η Rachel Thompson και ο δικηγόρος της χρησιμοποιούν την κατάσταση, προκειμένου να ξεκινήσουν μια συζήτηση με το κοινό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αλλαγές για το ψηφιακό περιεχόμενο στην περίπτωση του θανάτου.

Διαβάστε επίσης: 18χρονος μηνύει την Apple διεκδικώντας 1 δισεκατομμύριο δολλάρια!

H υπόθεση αυτή ήταν κατά της χήρας, λόγω των αυστηρών πολιτικών της Apple για την ιδιωτικότητα των δεδομένων. H Τhompson, πλέον η μόνη κηδεμόνας μιας 10χρονης κόρης, είπε πως ο σύζυγός της κατέγραφε την οποιαδήποτε οικογενειακή στιγμή. Άφησε πίσω του πάνω από 4000 φωτογραφίες και 900 βίντεο.

Ο δικηγόρος της Thompson, Matt Himsworth δήλωσε πως “Οι φωτογραφίες συνηθιζόταν να κρατούνται σε φυσικά άλμπουν φωτογραφιών, μα τώρα διατηρούνται σε online αρχείο. Πλέον, αντί να κοιτάει κανείς ένα φωτογραφικό άλμπουμ, οι αγαπημένοι μας χρειάζονται ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό. Μα τι συμβαίνει όταν δεν γνωρίζουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες; Θα έπρεπε να υπάρχει μια καθολική διαδικασία, η οποία θα ισχύει για τους απογόνους ή τους συζύγους, προκειμένου να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τα οποία υπάρχουν σε αυτούς τους λογαριασμούς.”

Η Τhompson δεν ήταν κοντά με τον σύζυγό της όταν πέθανε, αλλά δεν είχε πάρει διαζύγιο όταν αυτός είχε πεθάνει. Δεν μπορούσε να θυμηθεί τον κωδικό του συζύγου της, οπότε πήγε σε ένα Apple Store. Το προσωπικό εκεί την ενημέρωσε πως δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνο του συζύγου της.

Η Αpple της είπε πως θα χρειαζόταν δικαστική εντολή προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο iCloud Account του εκλιπόντος συζύγου της. Πήρε σχεδόν τρία χρόνια, και κάποιες χιλιάδες λίρες, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Άλλη μια δικαστική διαμάχη χαμένη για την Αpple...

Ο δικαστής του Central London County Court, Jan Luba, έβγαλε την απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα. O δικαστής επίσης κάλεσε για αλλαγές στον νόμο της ιδιωτικότητας, ο οποίος θα έκανε αυτού του είδους τις υποθέσεις να λύνονται ευκολότερα.

Η Αpple δεν αντιτέθηκε στην απόφαση. Η εταιρεία έδωσε πρόσβαση στην Τhompson το περασμένο Σαββατοκύριακο.

‘Έπαιρνε παντού μαζί του το κινητό του και τραβούσε εκατοντάδες φωτογραφίες”, είπε η Rachel Thompson σε μια πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του Λονδίνου. “Είχε πολύ καλλιτεχνική φύση και κατέγραφε τη ζωή μας σαν οικογένεια”.