Πληρώστε απλώς με το iPhone σας...σύντομα!

Πληρώστε απλώς με το iPhone σας...σύντομα!
ired.gr

Η υποστήριξη NFC στο iPhone θα γίνει ακόμα πιο ανεπτυγμένη πολύ σύντομα.

Η Αpple αποκάλυψε πως θα προσθέσει υποστήριξη για αυτοκόλλητα και tags NFC, τα οποία θα ενεργοποιούν το Αpple Pay για πληρωμή, ακόμη και αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή εγκατεστημένη.

Aπό τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει δημοσίως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληρώσετε για ένα ηλεκτρικό σκούτερ, ένα παρκόμετρο, ή για κάποια ψώνια σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε το iPhone σας, να το περάσετε από το αυτοκόλλητο, να επικυρώσετε την αγορά σας με το Τouch ID ή το Face ID, και είστε έτοιμοι. Aυτό θα επιτρέψει σε κάποιες εταιρείες να ξεφορτωθούν τα μεγάλα τερματικά τα οποία απαιτούνται για τις συναλλαγές του Αpple Pay.

Διαβάστε επίσης: Ποια μοντέλα iPhone δεν θα υποστηρίζονται από το iOS 13;

H υπεύθυνη του Αpple Pay, Jennifer Bailey, ανακοίνωσε το επερχόμενο χαρακτηριστικό στο Las Vegas, στo συνέδριο TRANSACT. Οι εταιρείες Bird scooters, Bonobs και PayByPhone, με την εφαρμογή των παρκομέτρων είναι οι πρώτες εταιρείες οι οποίες συμφώνησαν με την Αpple για συνεργασία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του εγχειρήματος.

Η νέα λειτουργία θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να μπαίνουν απ’ευθείας σε κάρτες πιστότητας σε σούπερ μάρκετ και άλλες τοποθεσίες με τη βοήθεια της εφαρμογής Αpple Wallet. Επίσης, θα υπάρχει και αυτόματη εγγραφή για κάρτες πιστότητας στο Apple Wallet, κάτι το οποίο ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας για τα NFC Apple Pay tags, και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να αναμένουμε μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και ξεκινάει το Apple Worldwide Developers Conference.

Διαβάστε επίσης: Kυκλοφόρησε το iOS 12.3, μαζί με το tvOS 12.3 και την υποστήριξη σε τηλεοράσεις Samsung! Αναβαθμίσεις σε watchOS και macOS