Kυκλοφόρησε το iOS 12.3, μαζί με το tvOS 12.3 και την υποστήριξη σε τηλεοράσεις Samsung! Αναβαθμίσεις σε watchOS και macOS

Kυκλοφόρησε το iOS 12.3, μαζί με το tvOS 12.3 και την υποστήριξη σε τηλεοράσεις Samsung! Αναβαθμίσεις σε watchOS και macOS
ired.gr

Αναμένατε την δημόσια και επίσημη κυκλοφορία του iOS 12.3; Ήρθε, επιτέλους, η μέρα σας! Η Αpple, μετά από έξι εκδόσεις beta για developers, έκανε διαθέσιμο το iOS 12.3 για όλους, και παρακάτω θα βρείτε μια περιγραφή των μεγαλύτερων αλλαγών του και των νέων λειτουργιών του.

Ταυτόχρονα με το iOS 12.3, η Αpple κυκλοφόρησε επίσης τα watchOS 5.2.1., το macOS Μojave 10.14.5, όπως επίσης και το tvOS 12.3. Η τρίτη γενιά των Apple TV (3), επίσης, θα λάβει νέα έκδοση για το λογισμικό της, η οποία είναι η έκδοση 7.3.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κυκλοφορίας του iOS 12.3, είναι η νέα εφαρμογή για TV, το ίδιο το tvOS 12.3, όπως επίσης και το Apple TV Software 7.3. Η νέα εφαρμογή για TV συμπεριλαμβάνει και το Αpple TV Channels, μια λειτουργία η οποία απλοποιεί τις συνδρομητικές υπηρεσίες για video streaming, συνδυάζοντάς τας όλες και φέροντάς τες σε μια εφαρμογή. Η χρέωση αναλαμβάνεται από την Αpple, και όλο το περιεχόμενο το φιλοξενεί η Αpple, και ο χρήστης μπορεί να το παρακολουθήσει απευθείας από την εφαρμογή ΤV.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το iOS 13! Tι αλλάζει σε iPhone, iPad, Mac και Αpple Watch;

Κατά την κυκλοφορία του, το Αpple TV Channels θα έχει τη δυνατότητα να δίνει πρόσβαση στους συνδρομητές του στα ΗΒΟ, Showtime, Stars, Cinemax, Epix, Smithsonian, Acorn TV και άλλα. Προφανώς, όσο περνάει ο καιρός, αναμένεται να προστεθούν και περισσότερες υπηρεσίες. Οι περισσότερες εξ’αυτών έχουν δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους, για όσους θέλουν να τις δοκιμάσουν. Πιο συγκεκριμένα, ξεχωρίζει αυτή του ΗΒΟ, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να κατεβάζουν περιεχόμενο, προκειμένου να μπορούν να το δουν και όταν δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.

Άλλες αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στην νέα εφαρμογή TV είναι σε επίπεδο interface, με μια έμφαση στις προσωποποιημένες προτάσεις, όπως επίσης και μια νέα ενότητα Κids, η οποία έχει επιλεγμένο περιεχόμενο, το οποίο είναι ασφαλές και κατάλληλο για θεατές όλων των ηλικιών.

Το iOS 12.3 επίσης φέρνει μαζί του κάποιες διορθώσεις σε bugs, αλλά και γενικότερες βελτιώσεις για τα Αpple News+, Apple Music, Apple TV Remote, AirPlay 2, CarPlay και διάφορα άλλα. Ταυτοχρόνως με τη σημερινή αναβάθμιση στο iOS 12.3, η Samsung κυκλοφόρησε κι αυτή την εφαρμογή ΤV, όπως επίσης προσέθεσε υποστήριξη για το AirPlay 2 για τις συμβατές smart τηλεοράσεις.

apple tv samsung

Αυτές είναι οι σειρές QLED, 8, 7, 6, 5, 4, για όλα τα μοντέλα αυτών των σειρών του 2018 και 2019.

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή στην τηλεόρασή σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που έχετε στο iTunes, όπως επίσης και τη δυνατότητα να αγοράσετε και να ενοικιάσετε όλες τις ταινίες και τις σειρές που υπάρχουν διαθέσιμες στον κατάλογο. Επίσης, θα υπάρχει πρόσβαση και στο TV+ μετά την κυκλοφορία του, όπως επίσης και στη νέα λειτουργία Channels.

Eπίσης, να σημειωθεί πως η εφαρμογή για την τηλεόραση συγχρονίζεται πολύ καλά με τις ήδη υπάρχοντες λειτουργίες των Samsung Smart TV. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενο της εφαρμογής TV θα μπει στο Universal Guide, και οι χρήστες θα είναι σε θέση να αναζητήσουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες, χρησιμοποιώντας το Βixby,  το οποίο είναι το voice assistant της Samsung. Επίσης, μετά την πρόσθεση της υποστήριξης για ΑirPlay 2, όλοι οι χρήστες iPhone, iPad και Μac, έχοντας την απαραίτητη συμβατή τηλεόραση Samsung, μπορούν να παίξουν μουσική και βίντεο από τη συσκευή τους απ’ευθείας στην τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης: Ποια μοντέλα iPhone δεν θα υποστηρίζονται από το iOS 13;

Επιπλέον, η Apple κυκλοφορεί το watchOS 5.2.1. Αυτή η αναβάθμιση πρόκειται να φέρει τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που παρακολουθούν τους χτύπους της καρδιάς και την υγεία των χρηστών γενικότερα σε 5 νέες χώρες, οι οποίες είναι η Πολωνία, η Σλοβακία, η Κροατία, η Τσεχία και η Ισλανδία.

Επίσης, η Αpple κυκλοφόρησε το HomePod OS 12.3, το οποίο περιέχει υποστήριξη για ακόμη περισσότερα δίκτυα.

Tέλος, παράληλλα με όλα αυτά κυκλοφόρησε και η νέα έκδοση του macOS, 10.14.5, η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε διορθώσεις bugs και σε βελτιώσεις της απόδοσης του λειτουργικού. Η εφαρμογή TV πρόκειται να έρθει αργότερα μέσα στο χρόνο στα Mac, μαζί με το macOS 10.15.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε τα κέρδη της η Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019!

Με τις συγκεκριμένες κυκλοφορίες να είναι έτοιμες, η Αpple πρόκειται να δώσει τώρα όλη της την προσοχή στα iOS 13, watchOS 6, tvOS 13 και macOS 10.15, τα οποία είναι οι πιο “μεγάλες” αναβαθμίσεις της, και πρόκειται να τα παρουσιάσει όλα στην Apple Worldwide Developers Conference, σε μερικές εβδομάδες από τώρα.