Ποια μοντέλα iPhone δεν θα υποστηρίζονται από το iOS 13;

Ποια μοντέλα iPhone δεν θα υποστηρίζονται από το iOS 13;
ired.gr

Mια νέα φήμη η οποία κυκλοφόρησε από το iPhonesoft.fr αναφέρει πως το iOS 13 θα κόψει αρκετές γενιές iPhone, και δεν πρόκειται να τις υποστηρίξει. Mε το iOS 12, η Αpple υποστήριξε κάθε συσκευή που μπορούσε να τρέχει το iOS 11, δίνοντας μια αύξηση στην απόδοση όλων των μοντέλων, μέχρι και στο iPhone 5S. Παρ’όλα αυτά, εάν ισχύουν οι συγκεκριμένες φήμες, έρχεται το τέλος της διαδρομής για αρκετά από τα ενεργά μοντέλα iPhone.

Oι φήμες αναφέρουν πως το iOS 13 δεν πρόκειται να υποστηρίζεται από τα iPhone 5S, SE, 6 και 6 Plus.

Κυκλοφορώντας για πρώτη φορά το 2014, ο κύκλος ζωής των iPhone 6 και 6 Plus υπήρξε απόλυτα επιτυχημένος για την Apple, και συνεχίζει να κρατάει το στέμμα σαν την γενιά iPhone με τις καλύτερες πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το iOS 13! Tι αλλάζει σε iPhone, iPad, Mac και Αpple Watch;

Σε περίπτωση που οι φήμες αυτές αποδειχθούν αληθινές, θα υπάρξουν πάρα πολλές συσκευές οι οποίες δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση του iOS, η οποία έρχεται τον Σεπτέμβρη. Αυτό θα σήμαινε, επίσης, πως το iPhone 5S θα λάβει έναν χρόνο επιπλέον υποστήριξης σε επίπεδο αναβαθμίσεων του iOS, σε σχέση με τη γενιά των iPhone 6 και 6 Plus. Από την άλλη, οι χρήστες του iPhone SE θα ήταν οι πιο αδικημένοι, από τη στιγμή που η συσκευή τους είναι μόλις τριών ετών.

Eίναι πιθανό πως η Αpple θέλει να σταματήσει να υποστηρίζει τα iPhone με τις οθόνες των 4 ιντσών με το iOS 13. Σταματώντας την συμβατότητα για τα 5S και SΕ θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το iPod touch παραμένει ένα αγκάθι στο πλευρό της Αpple, μιας και η εταιρεία πουλάει μόνο ένα μοντέλο iPod touch, και, όπως σωστά μαντέψατε, αυτό το μοντέλο έχει οθόνη 4 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Η 3η beta του iOS 12.3 είναι διαθέσιμη!

Σε επίπεδο iPad, οι φήμες ανέφεραν πως μόνο το iPad mini 2 και το iPad Air δεν θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν το iOS 13, με το Air να έχει κυκλοφορήσει το 2013, την ίδια χρονιά με το iPhone 5S.

Θα έχουμε περισσότερες, και πιο σίγουρες πληροφορίες, όταν η Αpple ανακοινώσει επίσημα το iOS 13 στις 3 Ιουνίου, στην Apple Worldwide Developers Conference.