Αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα, αλλά τι επιφυλάσσει το μέλλον με τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ;

Αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα, αλλά τι επιφυλάσσει το μέλλον με τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ;
ired.gr

Ακολουθώντας τις ανακοινώσεις κερδών της Αpple πριν δύο εβδομάδες για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ο αναλυτής Timothy Arcuri κυκλοφόρησε κάποιες νέες πληροφορίες για την ζήτηση των iPhone στην Κίνα. Σύμφωνα με την UBS, υπάλληλος της οποίας είναι ο Arcuri, η απόδοση των iPhone στην Κίνα αυξήθηκε δραματικά κατά τον μήνα του Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε τα κέρδη της η Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019!

Ο Αrcuri είπε πως οι πωλήσεις των iPhone στην Kίνα έπεσαν κατά 3% από πέρυσι τον Απρίλιο, κάτι το οποίο είναι μια πολύ μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με τους προηγούμενος μήνες. Κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με την UBS οι πωλήσεις των iPhone είχαν μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 66%, ποσοστό αρκετά μεγάλο.

Από εκεί και πέρα, ο Αrcuri αναφέρει πως αυτή η βελτίωση στην Κίνα στις πωλήσεις των iPhone οφείλεται σε γενικότερη ενδυνάμωση της αγοράς. Ολόκληρη η αγορά των smartphones ανέβηκε κατά 6% τον Απρίλιο, αφού είχε πέσει κατά 9% τους τελευταίους 10 μήνες.

Φαίνεται, όμως, πως η γενικότερη αγορά των smartphones στην Kίνα παραμένει λίγο δυνατότερη από την Αpple, (29% μηνιαία αύξηση, σε σχέση με το 19% της Αpple), και παρ’ότι είναι δύσκολη η εξαγωγή δεδομένων μηνιαίως, από τη στιγμή που υπάρχουν και εποχιακοί παράγοντες, τα φαινόμενα υποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης: H πτώση στις πωλήσεις των iPhone δεν έχει...χώρα προελεύσεως!

Προχωρώντας, ο Αrcuri είπε πως ο μήνας του Μαίου θα είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για τα iPhone στην Κίνα. Με τις εντάσεις σε εμπορικό επίπεδο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ να μεγαλώνουν και πάλι, ο αναλυτής αναφέρει πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνειδήσεις των καταναλωτών στην Κίνα.

Την Παρασκευή, ο Donald Trump ανακοίνωσε αυξημένες ταρίφες στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να πλήξει και την Αpple. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έγινε, μα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την οποιαδήποτε στιγμή, και θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις βελτιωμένες πωλήσεις των iPhone στην Κίνα.