Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το iOS 13! Tι αλλάζει σε iPhone, iPad, Mac και Αpple Watch;

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το iOS 13! Tι αλλάζει σε iPhone, iPad, Mac και Αpple Watch;
ired.gr

Σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση του Bloomberg, στο τι να αναμένουμε από την Apple για το iOS 13, το watchOS 6 και το macOS 10.15, υπάρχουν νέες πληροφορίες, οι οποίες θα μας κρατήσουν ζεστό το ενδιαφέρον μας μέχρι τις 4 Ιουνίου, οπότε και θα παρουσιαστούν από την Αpple στο Worldwide Developers Conference επίσημα.

Νέες πληροφορίες από το Bloomberg συμπεριλαμβάνονται λεπτομέρειες για το επανασχεδιασμένο app του Reminders, αναβαθμίσεις στα iΜessage και Αpple Books, συχνές επιλογές για προορισμούς στο Μaps, και άλλα. Tα Αpple Watch θα έχουν νέα Calculator, (audio)Books, όπως επίσης και Voice Memos. Eπίσης, μετά από καιρό, τα Αpple Watch θα έχουν πλέον τα ίδια Αpp Store, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες τους να κατεβάσουν τις εφαρμογές τις οποίες θέλουν απ’ευθείας από το ρολόι τους.

Όσον αφορά το iOS 13, η Αpple θα επικεντρωθεί και πάλι στην απόδοση και την ταχύτητα, και στο πως θα βελτιωθεί στους συγκεκριμένους τομείς, σύμφωνα με το Bloomberg. Θα υπάρχουν επίσης αλλαγές στα animations, όπως επίσης και μια πιο “καθαρή” παρουσίαση για την οθόνη των widgets. Παρ’όλα αυτά, το iOS 13 θα φέρει μαζί του πολλά παραπάνω από μια βελτίωση στην απόδοση του λειτουργικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Nεότερα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε από τα iOS 13 και macOS 10.15!

Το πολυαναμενόμενο Dark Mode του iOS 13 περιγράφεται σαν να είναι “μαύρο-γκρι” σε εμφάνιση, και θα μπορεί κανείς να το ανοίξει και να το κλείσει από το Control Center.

Για την εφαρμογή του Health, η Αpple φημολογείται να προσθέσει μια νέα οθόνη η οποία δείχνει μια καθημερινή ενημέρωση για την υγεία σας. Θα μετράει, επίσης, και νέα μεγέθη, όπως το πόσο δυνατά παίζετε μουσική, και να προστεθεί μεγαλύτερη υποστήριξη για την παρακολούθηση του εμμηνορρυσιακού κύκλου.

Όπως είχε αναφερθεί και παλαιότερα, τα iOS 13 και macOS 10.15 θα έρθουν με μία νέα εφαρμογή Reminders. To Bloomberg αναφέρει λεπτομέρειες για τον νέο σχεδιασμό, ο οποίος θα έχει ένα πλέγμα με τομείς για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν την ίδια μέρα, προγραμματισμένες εργασίες, σημειωμένες εργασίες και πολλά ακόμα. Το Βloomberg επίσης έρχεται να επιβεβαιώσει τη λειτουργία “Sidecar” που θα έλθει για τους χρήστες Mac και iPad, επιτρέποντας να χρησιμοποιηθεί το δεύτερο ως εξωτερική οθόνη του πρώτου.

Διαβάστε επίσης: Η 3η beta του iOS 12.3 είναι διαθέσιμη!

Η λειτουργία Screen Time πρόκειται να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης και της ιδιότητας για τους γονείς να θέτουν όρια, τα οποία είναι βασισμένα σε συγκεκριμένες επαφές. Για παράδειγμα, μέσω του Screen Time, μπορεί να γίνει ένας προγραμματισμός έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να στείλουν μηνύματα στους φίλους τους μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, θέτοντας έτσι σαφείς περιορισμούς, σε αντίθεση με τον αποκλεισμό όλης της εφαρμογής του Μessages, ο οποίος είναι δυνατός σήμερα.

Για το iMessage, το Βloomberg αναφέρει πως το iOS 13 θα επιτρέπει στους χρήστες να βάλουν μια φωτογραφία προφίλ στον λογαριασμό τους. Θα υπάρχουν επίσης και εκδόσεις stickers για τα Αnimoji και Memoji, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μια ειδική ενότητα στο UI. Στα Μaps θα προστεθεί η λειτουργία για συχνούς προορισμούς, όπως επίσης και το Mail θα έχει πλέον τη δυνατότητα να μη δέχεται επιλεκτικά μηνύματα, μπλοκάρωντας συγκεκριμένους χρήστες. Tέλος, νέες φήμες έρχονται για την ενοποίηση των Find my Friends και Find my iPhone…

Oι χρήστες Αpple Watch πρόκειται να λάβουν επίσης μια μεγάλη αναβάθμιση, με τον ερχομό του watchOS 6. Θα υπάρχει ένα Αpp Store διαθέσιμο στο ίδιο το ρολόι, το οποίο θα βοηθήσει στην ανακάλυψη εφαρμογών, καθιστώντας έτσι το ρολόι ακόμη πιο ανεξάρτητο από το συνδεδεμένο του iPhone.  H Apple πρόκειται να βάλει αρκετές νέες εφαρμογές στην πλατφόρμα αυτή, συμπεριλαβανομένων των Voice Memos, Apple Books (για ακρόαση audiobooks), Calculator, όπως επίσης και τις εφαρμογές υγείας Dose και Cycles, για τον υπολογισμό του πότε πρέπει να παίρνετε τη φαρμακευτική σας αγωγή, και να παρακολουθείτε τον εμμηνορρυσιακό σας κύκλο αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η...διασκεδαστική έκπληξη που μας επιφυλάσσει το iOS 13;

Επίσης, θα υπάρχουν ακόμα αρκετά νέα “θέματα” για το ρολόι σας, σύμφωνα με το Bloomberg, όπως επίσης και κάποιες περαιτέρω λειτουργίες. Έτσι, θα μπορεί κανείς να βρει το νέο ‘Gradient’, το κλασικό ‘California’ με ρωμαϊκούς και αραβικούς αριθμούς, το ‘Solar Analog’, το οποίο θα μοιάζει με ηλιακό ρολόι, απ’όσο λέγεται, όπως επίσης και το ‘Ιnfograph Subdial’, το οποίο θα εμφανίζει μεγαλύτερες τις πληροφορίες που προβάλλει το ρολόι.