Ανακοίνωσε τα κέρδη της η Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019!

Ανακοίνωσε τα κέρδη της η Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019!
ired.gr

H Αpple ανακοίνωσε τα κέρδη της για το δεύτερο τέταρτο του 2019, και μέσω αυτών μαθαίνουμε για το πως τα πήγε η εταιρεία σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία είχε προβλέψει έσοδα μεταξύ 55 και 59 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, κάπου πιο κάτω σε σχέση με τα 61.1 δισεκατομμύρια δολλάρια τα οποία είχε σημειώσει κατά το ίδιο τρίμηνο ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Εν τέλει, όμως, ποια ήταν τα ακριβή έσοδα της Αpple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019; Η εταιρεία σημείωσε 58 δισεκατομμύρια δολλάρια σε έσοδα, και 11.56 δισεκατομμύρια δολλάρια κέρδους. Πλέον, η Αpple δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις σε συσκευές iPhone, iPad και Mac, κάτι το οποίο άλλαξε πέρυσι, στο τελευταίο τέταρτο.

Ο CEO της Αpple, Tim Cook, ανακοίνωσε ρεκόρ για τις υπηρεσίες, όπως επίσης και την ανυπομονησία του για το επερχόμενο event της εταιρείας, Worldwide Developers Conference. Οι δηλώσεις του ήταν οι εξής:

“Tα αποτελέσματά μας για αυτό το τρίμηνο δείχνουν την αυξανόμενη δύναμη της εγκατεστημένης βάσης μας σε πάνω από 1.4 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, όσο οδεύουμε προς ένα ιστορικό ρεκόρ για τα Services, και το πολύ δυνατό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε επίπεδο πωλήσεων και όχι μόνο στην κατηγορία μας Wearables, Home and Accessories, η οποία έθεσε ένα νέο ρεκόρ για το τρίμηνο του Μαρτίου. Παραδώσαμε την μεγαλύτερη αύξηση σε iPad τα τελευταία έξι χρόνια, και είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ για την σειρά hardware, software kai υπηρεσιών που πρόκειται να κυκλοφορήσουμε, και θα είναι πιο επαναστατική από ποτέ. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα με τους developers και τους καταναλωτές στην 30η ετήσια Worldwide Developers Conference της Apple, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο”.

Με τη σειρά του, ο CFO της Αpple, Luca Maestri, ανέφερε πως η διοίκηση της Αpple ενέκρινε επιπλέον 75 δισεκατομμύρια δολλάρια για αγορές ιδίων μετοχών στην εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

Διαβάστε επίσης: O Tim Cook αποκαλεί τα AirPods "πολιτισμικό φαινόμενο", την ώρα που η Apple εργάζεται σκληρά για να ικανοποίησει τη ζήτηση

“Δημιουργήσαμε ρευστότητα 11.2 δισεκατομμυρίων κατά το τρίμηνο του Μαρτίου, και συνεχίσαμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της επιχείρησής μας. Eπίσης, επιστρέψαμε πάνω από 27 δισεκατομμύρια δολλάρια στους μετόχους μας μέσα από επαναγορές μετοχών και μερισμάτων. Σύμφωνα με την εμπιστοσύνη που έχουμε στο μέλλον της Αpple, όπως επίσης και την αξία που βλέπουμε στη μετοχή μας, η διοίκησή μας ενέκρινε επιπλέον 75 δισεκατομμύρια δολλάρια, για αγορά των ίδιων μας των μετοχών. Επίσης, αυξάνουμε τα μερίσματά μας για το τετράμηνο για έβδομη φορά, σε λιγότερο από επτά χρόνια.”

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η μετοχή της Αpple ανέβηκε περίπου 5% σχεδόν αμέσως.

Παρ’ότι όπως προαναφέραμε η Αpple δεν μοιράζεται πια τις πωλήσεις των συσκευών της, η εταιρεία δίνει στοιχεία κέρδους ανά κατηγορία προϊόντος, και αυτές από το μεγαλύτερο στο μικρότερο κέρδος έχουν ως εξής:

- iPhone (31.05 δισεκατομμύρια δολλάρια)

- Services (11.45 δισεκατομμύρια δολλάρια)

- Mac (5.51 δισεκατομμύρια δολλάρια)

- Wearables, Home & Accessories (5.13 δισεκατομμύρια δολλάρια)

- iPad (4.87 δισεκατομμύρια δολλάρια)

H Apple έχει διάφορα νέα προϊόντα για την κατηγορία Services, τα οποία έρχονται αργότερα αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, συμπεριλαβανομένης μιας νέας πιστωτικής κάρτας Αpple Card, σε συνεργασία με την Goldman Sachs, την συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών Apple Arcade, και τη νέα υπηρεσία video streaming με ολοκαίνουριο περιεχόμενο, Αpple TV+. H κατηγορία των Wearables της Αpple πρόκειται να επεκταθεί κατά το παροντικό τρίμηνο, με τα νέα Powerbeats Pro, τα οποία θα είναι απολύτως ασύρματα. H Apple αποκάλυψε επίσης μια νέα έκδοση των AirPods, ένα ταχύτερο iMac, όπως επίσης και τα iPad mini 5 και iPad Air 3 για το τέλος αυτού του τριμήνου.

Διαβάστε επίσης: Nεότερα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε από τα iOS 13 και macOS 10.15!