Το Snapchat αναγεννάται!

Το Snapchat αναγεννάται!
ired.gr

H Snap και το Snapchat οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση και πάλι. H εταιρεία αποκάλυψε στην δημοσιοποίηση των εσόδων της πως η βάση των καθημερινών χρηστών της εφαρμογής της έχει ανέβει κατά 4 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Έτσι, φτάνει αισίως τους 190 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, από τους 186 εκατομμύρια που βρισκόταν τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτό το αυξημένο νούμερο είναι ακόμη 1 εκατομμύριο μακριά από τον κορυφαίο αριθμό χρηστών που έφτασε ποτέ το Snapchat από το 2017, από όταν και βγήκε η εταιρεία στο χρηματιστήριο, μα αυτό είναι και πάλι καλές εξελίξεις για την Snap.

Διαβάστε επίσης: Σβήστε κι εσείς τις...βρωμιές σας από τα social media σας!

O CEO του Snapchat, Εvan Spiegel, είπε σε κάποιες παρατηρήσεις που έκανε πως η πλατφόρμα έχει μεγαλύτερη απήχηση σε ανθρώπους 13-34 ετών στις ΗΠΑ σε σχέση με το Instagram, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες πάνω στο πως ή γιατί αυξήθηκε ξαφνικά η βάση των χρηστών της εφαρμογής. Ανέφερε, επίσης, πως το Snapchat φτάνει στο 75% του ηλικιακού εύρους των 13-34 ετών, και στο 90% των 13-24 ετών.

Η Snap είχε ένα μεγάλο πολύ καλό τρίμηνο, το οποίο δεν αποτέλεσαν μόνο μεγάλες αναβαθμίσεις στα προϊόντα τους, αλλά και την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του επανασχεδιασμένου Snapchat για Αndroid. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, λοιπόν, δεν έχει κάποια αλλαγή στο περιβάλλον ή τις λειτουργίες της, μα σχεδιάστηκε για να είναι γρηγορότερη και με λιγότερα προβλήματα.

Δουλευόταν για χρόνια, και ήταν πολυσυζητημένο, κάτι το οποίο έφτασε να μεταφραστεί κατά την κυκλοφορία του σε 6% αύξησης στους χρήστες μέσα στην πρώτη εβδομάδα! Αυτή η κυκλοφορία ήταν αναγκαία, απ’ότι φαίνεται, και μπορεί να κάνει την εφαρμογή πιο ελκυστική σε όλο τον κόσμο, αν αναλογιστεί κανείς πόσες συσκευές Android υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: iOS 13 : Νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και λεπτομέρειες!

Τον περασμένο μήνα, η Snap διοργάνωσε την πρώτη συνάντησή της για επικείμενους συνεργάτες και επενδυτές, δείχνοντας σε όλους το τι μπορούν να κάνουν με την πλατφόρμα της. Απ’ότι ανακοινώθηκε, τα stories του Snapchat θα ερχόντουσαν σε Tinder και Houseparty, οι διαφημίσεις για το Snapchat θα προβάλλονται και σε άλλες εφαρμογές, θα εμφανιστούν νέα προγράμματα αλλά και μια πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών από την εταιρεία, ενώ έχουμε κι άλλα διασκεδαστικά χαρακτηριστικά, όπως ένα νέο AR φίλτρο το οποίο κάνει τον Πύργο του Άιφελ να...εκτοξεύει ουράνια τόξα, μεταξύ άλλων!

Με την παροντική ανακοίνωση, αλλά και με αυτή της προηγούμενης συνάντησης, ο Spiegel είπε πως αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να κρατήσουν τους χρήστες στην πλατφόρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και να κρατήσει περισσότερο το ενδιαφέρον τους. Με αυτές τις μεγάλες αλλαγές και με τη συνεχόμενη προσοχή που δίνεται στη διαφήμισή του, το Snapchat και η Snap δεν αποκλείεται να αναγεννηθούν...