Η Samsung αναβάλλει επ'αόριστον την κυκλοφορία του Galaxy Fold!

Η Samsung αναβάλλει επ'αόριστον την κυκλοφορία του Galaxy Fold!
ired.gr

Η Samsung επιβεβαίωσε τις φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν, και εν τέλει θα αναβάλλει μέχρι νεωτέρας την κυκλοφορία του Galaxy Fold, μερικές μόλις μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του. “Θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία, κάτι το οποίο μας έκανε, μετά τις πρώτες αντιδράσεις, να αποφασίσουμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του καινοτόμου Galaxy Fold, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάνει τα υψηλά στάνταρντς τα οποία έχουμε θέσει και ξέρετε πως θα περιμένετε από εμάς”, δήλωσε η εταιρεία. “Σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε τη (νέα) ημερομηνία κυκλοφορίας στις ερχόμενες εβδομάδες”.

Νωρίτερα, η Τhe Wall Street Journal ανέφερε πως το Galaxy Fold δεν πρόκειται να βγει στα ράφια μέχρι το λιγότερο τον Μάιο, μα η Samsung έχει τον χώρο της να ελιχθεί με το χρονικό πλαίσιο που είχε δώσει, το οποίο δεν την δέσμευσε, και με ένα email το οποίο απέστειλε στους πελάτες που το είχαν προπαραγγείλει ήδη, η εταιρεία είπε πως θα αναμένουν νέες ημερομηνίες αποστολής σε δύο εβδομάδες, δηλαδή στις 6 του Μάη.


Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες κριτικές για το Samsung Galaxy Fold ήρθαν και είναι...ανάμικτες!

Το μεγαλύτερο θέμα που προέκυψε ήταν η αντοχή του Galaxy Fold, μετά το γεγονός ότι κάποιες συσκευές που είχαν δοθεί προς κριτική παρουσίασαν βλάβη ή χάλασαν πολύ γρήγορα, λόγω θεμάτων που είχαν με την οθόνη. Κάποια μοντέλα χάλασαν μετά την προστατευτική μεμβράνη της οθόνης, η οποία δεν θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί. Σε άλλες, όμως, περιπτώσεις, το Fold παρουσίασε βλάβες μετά από μία ή δύο μέρες κανονικής χρήσης.

“Τα αρχικά ευρήματα από τον έλεγχο των αναφερθέντων θεμάτων στην οθόνη έδειξαν πως μπορούν να έχουν σχέση με πίεση στην πάνω και κάτω μεριά των περιοχών που εκτίθενται κοντά στο χώρισμα. Υπήρχε επίσης μια περίπτωση όπου διάφορες ουσίες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της συσκευής επηρέαζαν την απόδοση της οθόνης”, ανέφερε η Samsung χθες. Πρόσθεσε, επίσης πως “θα ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η προστασία της οθόνης”, κάτι το οποίο υποδηλώνει πως ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο κατασκευαστικό κομμάτι της συσκευής. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε ενδέχεται να περάσει κάποιος καιρός μέχρι η Samsung να ξαναπροσπαθήσει να κυκλοφορήσει το Galaxy Fold.

Διαβάστε επίσης: Aνέβαλλε την κυκλοφορία του Galaxy Fold η Samsung στην Κίνα!

H εταιρεία, σε όσους έχουν προπαραγγείλει τη συσκευή, ανέφερε πως “Η προπαραγγελία σας εγγυάται τη θέση σας στην σειρά για αυτή την επαναστατική τεχνολογία”, ενώ επίσης ανέφερε για την προστατευτική μεμβράνη, για την οποία έγινε τόσο μεγάλο θέμα, πως θα ενισχύσει τις οδηγίες στο πως να αντιμετωπίζεται και να χρησιμοποιείται η οθόνη, όπως επίσης και η προστατευτική μεμβράνη, έτσι ώστε οι πελάτες να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το Galaxy Fold.

Παρ’ότι μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν ήδη προπαραγγείλει το κινητό, αυτή η κίνηση είναι σίγουρα σωστή. Το να κυκλοφορήσει μια συσκευή η οποία θα ήταν εντελώς εύθραυστη θα έκανε πολύ κακό στην φήμη της Samsung, αλλά και σε όλη την επερχόμενη κατηγορία των αναδιπλούμενων κινητών, και αυτό ισχύει για όσους πελάτες δεν είχαν ήδη αποθαρρυνθεί από το πολύ υψηλό κόστος των συσκευών.