Nεότερα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε από τα iOS 13 και macOS 10.15!

Nεότερα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε από τα iOS 13 και macOS 10.15!
ired.gr

Mε το iOS 13, η Apple θα επιτρέψει σε εφαρμογές τρίτων να εισάγουν φωτογραφίες κατ’ευθείαν από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτό θα δώσει τέλος σε μία από τις μεγάλες ενοχλήσεις που είχαν οι χρήστες του iOS στο iPad Pro, το οποίο απαιτεί να εισαχθούν οι εικόνες στο Camera Roll του συστήματος, προτού να μπορέσουν να μεταφερθούν σε μια εφαρμογή σαν το Lightroom CC. Προσφάτως, η Αpple κυκλοφόρησε μια συντόμευση για την Siri, έτσι ώστε να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία, μα η νέα λειτουργία θα το καταστήσει αχρείαστο για το επαγγελματικής χρήσης tablet της Apple, το οποίο δέχεται USB-C.


Διαβάστε επίσης: Ποια χαρακτηριστικά έρχονται από τo iOS στα Mac;

Η Αpple επίσης φημολογείται πως θα ανακοινώσει βελτιώσεις στις εφαρμογές Marzipan, στη Siri, και στο ARKit, το οποίο είναι για τους developers για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν augmented reality.

Οι αλλαγές οι οποίες είναι να γίνουν στα iOS και macOS, συνοπτικά, είναι οι εξής:

  • Το Μarzipan, το οποίο είναι το framework το οποίο επιτρέπει στους iOS developers να μεταφέρουν τις εφαρμογές στους στα Mac, θα λάβει υποστήριξη και επιπρόσθετες λειτουργίες για τα Μac, όπως για το Τouch Bar και το Menu Bar. Οι εφαρμογές UIKit θα είναι σε θέση να ανοίξουν πολλαπλά παράθυρα, ενώ οι εφαρμογές σε Split View θα έχουν καλύτερη υποστήριξη στο resizing.

  • H Siri θα αποκτήσει πρόσβαση σε εντολές οι οποίες θα χειρίζονται και εφαρμογές από τρίτους κατασκευαστές, και θα μπορούν να προγραμματιστούν αναλόγως, προκειμένου να χειρίζονται αναζητήσεις, φωνητικές κλήσεις, παίξιμο μουσικής, ταινιών, σειρών κτλ.

  • Oι εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν augmented reality θα είναι σε θέση να ανιχνεύουν ανθρώπινες στάσεις, χάρη σε βελτιώσεις που έχουν γίνει στο ARKit, και θα επωφεληθούν από μία νέα εφαρμογή για τους developers, η οποία θα τους επιτρέπει να δημιουργούν οπτικές AR εμπειρίες. Η υποστήριξη για χειριστήριο και ακουστικά για το AR αναμένεται να επεκταθεί με χειριστήρια που λειτουργούν με αφή και στέρεο ακουστικά αντίστοιχα.

  • Άλλες διάφορες βελτιώσεις συμπεριλαμβάνουν περισσότερο έλεγχο να δίνεται στους developers στην Τaptic Εngine του iPhone, μεγαλύτερη υποστήριξη για NFC, και μεγαλύτερη ελευθερία στους developers για να αναβαθμίζουν τα μοντέλα machine learning απ’ευθείας στην συσκευή, παρά να πρέπει να τα έχουν προεκπαιδεύσει.

Διαβάστε επίσης: Τα iPad θα μπορούν πλέον να γίνουν εξωτερικές οθόνες για τα Mac σας!

Όλα αυτά και άλλα χαρακτηριστικά και λειτουργίες πρόκειται να ανακοινωθούν στο  Worldwide Developer’s Conference της Apple, τον Ιούνιο, όπου η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει το iOS 13, το tvOS 13, το macOS 10.15, όπως επίσης και το watchOS 6.