Συνεργασία Apple, Samsung και Qualcomm για τα 5G iPhone, και αναμενόμενες πωλήσεις για το 2020!

Συνεργασία Apple, Samsung και Qualcomm για τα 5G iPhone, και αναμενόμενες πωλήσεις για το 2020!
ired.gr

Με την πολύμηνη δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα, την οποία είχε η Apple με την Qualcomm, η οποία έληξε την προηγούμενη εβδομάδα, το μονοπάτι προς τα αξιόπιστα 5G iPhone μοιάζει ξεκάθαρο. O γνωστός αναλυτής Μing-Chi Kuo έχει κάποιες νέες προβλέψεις για το τι θα πρέπει να αναμένουμε για τα νέα iPhone, συμπεριλαμβανομένων νέων λεπτομερειών για τα τσιπ των 5G iPhone.

Σύμφωνα με τον Κuo, η Αpple θα τροφοδοτηθεί και από την Qualcomm, αλλά και από την Samsung, με τσιπάκια 5G για τα μελλοντικά iPhone, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τηλεφωνικές συνδέσεις επόμενης γενιάς. O Kuo επισημαίνει τρία πλεονεκτήματα στο να προμηθεύεται η Apple τσιπάκια για τα iPhone από δύο προμηθευτές: μικρότερο ρίσκο προμηθευτή, χαμηλότερα κόστη, και περισσότερη διαπραγματευτική ισχύς για την Apple.

Η Intel φημολογούταν για καιρό πως θα είναι η μοναδική η οποία θα προμήθευε την Αpple με 5G πλακέτες, οι οποίες αναμένονταν το 2020 ή το 2021, παρ’όλα αυτά υπήρχαν διάφορες φήμες οι οποίες αμφισβητούσαν την ικανότητα της Intel, και το κατά πόσο αυτή θα κατάφερνε να κυκλοφορήσει αξιόπιστες πλακέτες 5G στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. Την προηγούμενη, λοιπόν, εβδομάδα, η Intel εγκατέλειψε και επίσημα την αγορά των 5G modems για κινητά, και η Αpple παράλληλα έλυσε τα δικαστικά της θέματα με την Qualcomm.

Διαβάστε επίσης: Πότε έρχονται τα πρώτα 5G iPhone;

O Kuo εξηγεί πως η Αpple θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα τα τσιπάκια της Qualcomm για αγορές που έχουν mmWave εύρος για το 5G, ενώ της Samsung για αυτές που κινούνται κάτω από τα 6GHz. Τα 5G iPhone αναμένεται να αποσταλλούν με το δεύτερο μισό του 2020, σύμφωνα με τον Kuo, κάτι το οποίο συνάδει με τις φήμες που αναφέρουν πως η Αpple με την Qualcomm στοχεύουν στην κυκλοφορία της νέας ναυαρχίδας της Apple  για το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου, με την πρώτη κυκλοφορία 5G iPhone.

Φυσικά, ο Κuo πιστεύει πως τα 5G iPhone θα δημιουργήσουν ένα νέο και αναβαθμισμένο κύμα ζήτησης για την Apple. Ο αναλυτής προβλέπει 195-200 εκατομμύρια iPhone να πωλούνται το 2020, κάτι το οποίο σημειώνει αύξηση από την πρόβλεψή του για το 2019, όπου ήταν 188-192 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: iOS 13 : Νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και λεπτομέρειες!


Στοχεύοντας στις κυκλοφορίες των ναυαρχίδων, που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, ο Κuo πιστεύει πως η Αpple θα πουλήσει 70-75 εκατομμύρια ναυαρχίδες iPhone μόνο το 2020, κάτι το οποίο είναι αυξημένο σε σχέση με τις 65-70 εκατομμύρια ναυαρχίδες αυτού του φθινοπώρου.

Τα σχέδια της Αpple για 5G συσκευές φαίνεται να προχωρούν με πολύ περισσότερη ταχύτητα, τώρα που η συμφωνία της Αpple με την Qualcomm πραγματοποιήθηκε, άφησε πίσω τα θέματά τους, και τώρα οι δύο εταιρείες έχουν μια πολυετή συμφωνία για τα modems στα κινητά.