Οι πρώτες κριτικές για το Samsung Galaxy Fold ήρθαν και είναι...ανάμικτες!

Οι πρώτες κριτικές για το Samsung Galaxy Fold ήρθαν και είναι...ανάμικτες!
ired.gr

Tο νέο Samsung Galaxy Fold είναι το πρώτο μαζικής παραγωγής κινητό τηλέφωνο με αναδιπλούμενη οθόνη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει και ένα μελλοντικό iPhone σαν χαρακτηριστικό.

Οι πρώτες κριτικές για τη συγκεκριμένη συσκευή έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται, και όλες λίγο πολύ έχουν ένα κοινό σημείο: το κινητό αρέσει πολύ στους κριτικούς, παρ’ότι έχει πολλά και χτυπητά λάθη.

O Dieter Βohn, από το site The Verge, ανέφερε με περίσσια ειλικρίνεια “Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ μια συσκευή με τόσα προβλήματα που να μου έχει αρέσει τόσο πολύ”, με την Joanna Stern από το Τhe Wall Street Journal να λέει πως “Είναι κρίμα, διότι μετά το Peelgate (το θέμα με την προστατευτική μεμβράνη που δεν έπρεπε να αφαιρεθεί και είχαμε αναφέρει), μου άρεσε πάρα πολύ η ζωή με ένα κινητό με αναδιπλούμενη οθόνη. Είχα δει το μέλλον, και μου άρεσε.”

Η Stern αναφέρθηκε στην σημαντική ποσότητα από τα μοντέλα που είχαν βγει για τους κριτικούς του Galaxy Fold, τα οποία χάλασαν ή παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα σχεδόν αμέσως. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Bohn να αναφέρει επίσης στο άρθρο του πως “Δεν μπορώ να προτείνω σε κανέναν να αγοράσει αυτή τη συσκευή, μέχρι να ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτές τις σπασμένες οθόνες”.

Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία μπορούν να κάνουν κάποιον να λατρέψει το Galaxy Fold, και όπως πολύ εύστοχα ανέφερε η Lauren Goode του Wired, “Με το που το δίπλωσα και το ξεδίπλωσα, ήθελα ένα, χωρίς όμως να ξέρω το γιατί”.

Το Samsung Galaxy Fold έχει μια εξωτερική οθόνη 4.6 ιντσών, αλλά και μια εσωτερική στις 7.3 ίντσες. Η Goode δήλωσε πολύ ευχαριστημένη με την ικανότητα της συσκευής να μεταφέρει “αυτοματομαγικά” μια εφαρμογή η οποία τρέχει στην εξωτερική οθόνη, στην εσωτερική, κατά το ξεδίπλωμα της συσκευής. Επιπροσθέτως, επεσήμανε την ικανότητα να τρέχουν ταυτόχρονα μέχρι και τρεις εφαρμογές στην μεγάλη οθόνη.


Διαβάστε επίσης: Σκούρα τα πράγματα για τα πρώτα δείγματα του Samsung Galaxy Fold...

Ο Bohn ανέφερε πως ο συνδυασμός των μικρότερων και μεγαλύτερων οθονών συνεπάγεται πως “Eίναι λιγότερο χρήσιμο από ένα τηλέφωνο όταν περπατάτε, και είναι πάρα πολύ χρήσιμο όταν κάθεστε”. H Stern αποκάλεσε το νέο πόνημα της Samsung “ένα μικρό τηλέφωνο όταν θέλετε να κάνετε διεργασίες ενός τηλεφώνου, και ένα tablet όταν θέλετε να κάνετε περισσότερα πράγματα”. Επίσης, ο Βohn έγινε ακόμη πιο στομφώδης, αναφέροντας πως “Tο να χρησιμοποιεί κανείς το Galaxy Fold στην tablet μορφή του είναι μια ευτυχία”. Παρ’όλα αυτά, ανέφερε επίσης πως οι επιδόσεις της συσκευής είναι εξαιρετικές, ενώ έχει και πολύ καλή ζωή μπαταρίας.

Φυσικά, επειδή όλα αυτά είναι μόνο τα θετικά της υπόθεσης, περνάμε μοιραία και στα αρνητικά. Ένα από τα πιο κοινά σχόλια τα οποία έγιναν από τους κριτικούς ήταν πως υπήρχε μία “ρωγμή” εκεί που διπλώνει η οθόνη. Σύμφωνα με το Τhe Verge και την κριτική την οποία έκανε, το θέμα αυτό δεν είναι εμφανές όταν κοιτάζει κανείς την οθόνη της συσκευής σε ευθεία, μα είναι ορατό από οποιαδήποτε γωνία.

Eπίσης, επειδή η οθόνη είναι φτιαγμένη από πλαστικό, προκειμένου να μπορεί να είναι αναδιπλούμενη, δεν είναι τόσο λεία όσο η γυάλινη, και είναι πολύ εύκολο να πάθει ζημιά. Η δοκιμαστική συσκευή του Bohn ήδη έχει διάφορες μικροαμυχές. “Αυτά τα σημάδια είναι δύσκολο να φανούν όταν η οθόνη είναι ανοιχτή, αλλά τρέμω να σκεφτώ πως μπορεί να δείχνει αυτό το πλαστικό στρώμα όταν περάσει ένας μήνας, έξι μήνες, ή ακόμα και μερικά χρόνια”, δήλωσε πάνω σε αυτό.

samsung galaxy fold screen

Βέβαια, τα θέματα με την οθόνη δεν είναι τα μόνα τα οποία έχει η συσκευή. Η κριτική της Stern ανέφερε πως κάποιες εφαρμογές δεν προσαρμοζόντουσαν σωστά σε επίπεδο μεγέθους σε καμία από τις οθόνες, ο αισθητήρας του δακτυλικού αποτυπώματος αδυνατούσε αρκετές φορές να αναγνωρίσει το δάχτυλο, ενώ το βάρος του κινητού ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει δυσκολίες, παράλληλα με το άνοιγμά του, το οποίο με ένα χέρι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Φυσικά, κοινό σημείο σε όλες τις κριτικές είναι η απίστευτη τιμή της συσκευής, η οποία προσεγγίζει τα 2,000 δολλάρια! 

Διαβάστε επίσης: Τι αλλαγές έρχονται μαζί με τα iPhone του 2020;

Όπως και να’χει, πέραν όλων των θεμάτων που προέκυψαν, οι κριτικοί είπαν πως είναι μια πολύ φρέσκια και καινοτόμα ιδέα, η οποία ακόμα καλώς ή κακώς είναι σε σχετικά πειραματικό στάδιο, και θέλει δουλειά ακόμα προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη, μα μπορεί να είναι η αρχή για κάτι το οποίο είναι εντελώς καινούριο και διαφορετικό.

Από τη μεριά της, η Αpple εξερευνεί την ιδέα ενός αναδιπλούμενου iPhone, έχοντας δηλώσει μια πατέντα για ένα κινητό με ένα είδος μεντεσέ, παρ’όλα αυτά δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή μέχρι το 2020, τουλάχιστον.

Βέβαια, η Samsung εξυπηρετεί πολύ την αμερικανική εταιρεία, έτσι ώστε να μάθει από τα λάθη της. Έτσι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μη χρησιμοποιήσει πλαστική οθόνη, για παράδειγμα, μιας και δουλεύουν πυρετωδώς στο να φτιαχτεί γυαλί το οποίο είναι αρκετά ευλύγιστο για να χρησιμοποιηθεί σε ένα τέτοιο κινητό. Κάτι τέτοιο αναμένεται σε δύο χρόνια το πολύ, σε έναν πολύ καλό χρονισμό για ένα αντίστοιχο, αναδιπλούμενο iPhone.