Ποια χαρακτηριστικά έρχονται από τo iOS στα Mac;

Ποια χαρακτηριστικά έρχονται από τo iOS στα Mac;
ired.gr

H Apple δουλεύει πυρετωδώς για να φέρει πιο κοντά τα Mac με το iOS, με τον ερχομό της νέας έκδοσης του macOS, 10.15, αλλά και με το iOS 13. Έτσι, οι συντομεύσεις για τη Siri, το Screen Time και κάποια χαρακτηριστικά ακόμα, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους για τα Μac κατά την Worldwide Developers Conference, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Iούνιο.

Σύμφωνα με ανθρώπους οι οποίοι έχουν πρόσβαση στην ανάπτυξη του macOS 10.15, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, η νέα έκδοση αναμένεται να περιέχει υποστήριξη για συντομεύσεις για τη Siri, κάτι το οποίο εισήλθε στις φορητές συσκευές της Αpple με το iOS 12, το οποίο πρακτικά επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν τις δικές τους φωνητικές συντομεύσεις για τις ενέργειες οι οποίες μπορούν να γίνουν στις εφαρμογές.

Eπιπλέον, αναμένεται πως η εφαρμογή Shortcuts, ένα δημιούργημα από την απόκτηση του Workflow, θα είναι διαθέσιμη για το macOS, μιας και κάτι τέτοιο υποδηλώνεται από την ευρεία υποστήριξη των συντομεύσεων για την Siri, η οποία θα επέλθει όπως προαναφέραμε στο macOS 10.15.

Στο iOS, η εφαρμογή Shortcuts δεν έρχεται μαζί με το σύστημα, μιας και οι χρήστες θα πρέπει να την κατεβάσουν από το Αpp Store. Είναι πιθανό πως το ίδιο θα ισχύσει και για τους χρήστες του macOS, μιας και οι χρήστες θα κατεβάσουν μια Μarzipan έκδοση του Shortcuts μέσω του Αpp Store για τα Mac.

H υποστήριξη της λειτουργίας αυτή στο macΟS είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς οι developers οι οποίοι εργάζονται πάνω στις εφαρμογές για iPad θα μπορούν να μεταφέρουν πιο εύκολα τις εφαρμογές τους, οι οποίες λειτουργούν μέσω του Shortcuts στο Mac, με το νέο SDK (Software Development Kit), να είναι διαθέσιμο από την Worldwide Developers Conference. Σύμφωνα με πηγές, μόνο οι εφαρμογές του Marzipan θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν την υποστήριξη του Shortcuts στο macOS.

Διαβάστε επίσης: iOS 13 : Νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και λεπτομέρειες!

Λέγεται, επίσης, πως οι μηχανικοί εργάζονται στο να φέρουν τον “βοηθό” στο macOS πιο κοντά στο “αδερφάκι” του στο iOS, μεταφέροντας χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα να τίθενται χρονόμετρα και ξυπνητήρια από τον χρήστη, όπως επίσης και ερωτήσεις για την ποιότητα του αέρα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέισμα στα Μac.

Άλλο ένα μεγάλο χαρακτηριστικό από το iOS 12 το οποίο πρόκειται να έρθει στα Μac με το macOS 10.15 θα είναι το Screen Time. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να δουν πόσο χρόνο καταναλώνουν σε κάθε εφαρμογή, και να περιορίσουν τον χρόνο τον οποίο μπορούν να ξοδέψουν σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ή κατηγορία εφαρμογών, όπως είναι τα social media. Με αυτό τον τρόπο, οι γονείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το Screen Time, προκειμένου να θέτουν χρονικά όρια για τα παιδιά τους.

Το Screen Time για τα Mac θα λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί και στο iOS. Θα υπάρχει μια νέα επιλογή στις Επιλογές Συστήματος προκειμένου να ελέγχεται η λειτουργία. Όταν το χρονικό όριο για μια εφαρμογή έχει ξεπεραστεί, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που θα την καλύπτει, και θα ζητείται από τον χρήστη είτε να κλείσει την εφαρμογή, είτε να την ξεκλειδώσει με έναν κωδικό.


Διαβάστε επίσης: Τα iPad θα μπορούν πλέον να γίνουν εξωτερικές οθόνες για τα Mac σας!

Η Αpple εργάζεται επίσης, προκειμένου να φέρει έναν νέο πίνακα ελέγχου στις Ρυθμίσεις Συστήματος για το Αpple ID, συμπεριλαμβάνοντας καλύτερη υποστήριξη για τον χειρισμό του Family Sharing, παρόμοια με αυτή που είναι διαθέισμη στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων για το iOS. Επίσης, ακόμη ένα χαρακτηριστικό από το iOS, το οποίο έρχεται στα Μac με το macOS 10.15 είναι τα εφέ στα iΜessage, όπως τα κονφετί, τα λέιζερ, τα πυροτεχνήματα κτλ.

Το macOS 10.15 αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την Worldwide Developers Conference, η οποία ξεκινά στις 3 του Ιουνίου, και θα κυκλοφορήσει σε δοκιμαστική beta έκδοση για τους developers την ίδια μέρα. H τελική έκδοση αναμένεται στα τέλη του Σεπτέμβρη, ή τον Οκτώβριο.