Τέλος ο αριθμός των likes στα post στο Ιnstagram;

Τέλος ο αριθμός των likes στα post στο Ιnstagram;
ired.gr

Οι χρήστες του Ιnstagram ενδέχεται να έρθουν μπροστά σε μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην αγαπημένη τους πλατφόρμα, η οποία μπορεί σε πρακτικό επίπεδο να μην μεταβάλλει τίποτα στη χρήση του, αλλά έρχεται να παίξει με την ψυχολογία των χρηστών…

Για να μη μακρηγορούμε, ανακοινώθηκε πως το Instagram προσπαθεί να αποσυμπιέσει λίγο τους χρήστες του και την χρήση που κάνουν γενικότερα, και ένας από τους τρόπους οι οποίοι προτάθηκαν είναι να αφαιρεθεί η δημόσια αρίθμηση των likes, και να είναι ορατά μόνο από το άτομο το οποίο έχει κάνει την ανάρτηση της φωτογραφίας ή του βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Πιο πετυχημένο το Tinder από το Netflix!

Η Jane Wong, η οποία είχαμε αναφέρει πως είχε κάνει και την αποκάλυψη πως το Facebook δοκιμάζει να βάλει και πάλι λειτουργία ενός πιο λιτού chat από τον Messenger στην εφαρμογή του για φορητές συσκευές, ήταν η πρώτη η οποία παρατήρησε την πιθανή αλλαγή που πρόκειται να επέλθει στον αριθμό των likes.

Η Wong, λοιπόν, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τwitter μια σειρά φωτογραφιών, η οποία δείχνει τη συγκεκριμένη αλλαγή, με τη σημείωση της εταιρείας να αναφέρει πως “Θέλουμε οι followers σας να δίνουν βάση στο περιεχόμενο των αναρτήσεών σας, και όχι στα πόσα likes παίρνουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, μόνο το πρόσωπο το οποίο πραγματοποιεί την ανάρτηση θα μπορεί να δει τον συνολικό αριθμό των likes που λαμβάνει η ανάρτηση.”

Διαβάστε επίσης: Σβήστε κι εσείς τις...βρωμιές σας από τα social media σας!

Eκπρόσωπος του Instagram δήλωσε πως “Το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι υπό δοκιμή αυτή τη στιγμή, αλλά αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να μειώσουμε την πίεση από το Ιnstagram”.

Aφαιρώντας τον αριθμό των likes από το Ιnstagram, θα επερχόταν μια δραστική αλλαγή για την πλατφόρμα στην οποία πολλοί influencers κατηγορούνται καθημερινά πως ανεβάζουν συγκεκριμένες φωτογραφίες απλά για να παίρνουν likes. Σε επίπεδο συλλογισμού, από τη στιγμή που τα likes ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν πιο συχνά αναρτήσεις και να προαρμόζουν το περιεχόμενο αυτών έτσι ώστε να “κυνηγάνε” όλο και περισσότερα likes, μια τέτοια αλλαγή είναι πιθανό να ενθάρρυνε τους χρήστες να ανεβάζουν όλο και πιο αυθεντικό και προσωπικό περιεχόμενο, χωρίς να “εξαναγκάζονται” να ανεβάζουν πράγματα τα οποία δεν είναι άκρως αντιπροσωπευτικά τους, απλά για να πάρουν παραπάνω likes.

Aπό την άλλη, βέβαια, είναι ακόμη σε εντελώς δοκιμαστικό στάδιο, και δεν γνωρίζουν αν θα δει καν ποτέ το φως της ημέρας σε καθημερινή χρήση το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Όπως και να’χει αν και εφ’όσον προκύψει, θα είναι μια τεράστια αλλαγή. Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, μέχρι τότε, like-άρετε άφοβα...