Όλες οι αλλαγές στις κάμερες των νέων iPhone!

Όλες οι αλλαγές στις κάμερες των νέων iPhone!
ired.gr

Νέες πληροφορίες περί των νέων μοντέλων iPhone έχουμε για μία ακόμη φορά από τον αξιόπιστο αναλυτή της Αpple, Ming-Chi Kuo, ο οποίος αναφέρει πως όλα τα νέα μοντέλα iPhone τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος ενδέχεται να έρθουν με βελτιωμένες μπροστινές κάμερες, κάτι το οποίο μπορεί με τη σειρά του να προσφέρει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

H Αpple πρόκειται να αλλάξει τις κάμερες τις οποίες χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα (7 megapixels), και να μεταβεί σε κάμερες των 12 megapixels, δίχως όμως να μειώσει το μέγεθος των pixels. Αυτό συνεπάγεται πως η μπροστινή κάμερα θα έχει ποσοτικά τα ίδια megapixels με την οπίσθια, κύρια κάμερα.

Επίσης, οι φήμες λένε πως υπάρχει περίπτωση η Αpple να προσθέσει έναν ελαφρώς γρηγορότερο φακό στην μπροστινή κάμερα, κάτι το οποίο θα βοηθούσε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, προκειμένου να βγαίνουν καλύτερες οι φωτογραφίες.

Επιπροσθέτως, φημολογείται πως η Αpple θα χρησιμοποιήσει μια μαύρη επικάλυψη σε κάποιους από τους φακούς των νέων μοντέλων της, προκειμένου να τους βοηθήσει να εναρμονίζονται και να ταιριάζουν καλύτερα με το εξωτερικό της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Τι αλλαγές έρχονται μαζί με τα iPhone του 2020;

Aυτό, βέβαια, δεν είναι κάποια καινοτομία, καθώς η Samsung το κάνει ήδη σε κάποιες από τις συσκευές της με την μπροστινή κάμερα, προκειμένου να τις κρύψει μέσα στο bezel της συσκευής. Φυσικά, οι φακοί κατ’αυτό τον τρόπο δεν καθίστανται παντελώς αόρατοι, αλλά φαίνονται λίγο κομψότεροι στην απλή παρατήρηση που θα κάνει κανείς.

Όπως και οι μπροστινές κάμερες, έτσι και οι οπίσθιες, κύριες κάμερες, αναμένεται να αναβαθμιστούν επίσης. Η επόμενη έκδοση του “μικρού” εκ των μεγάλων, iPhone XR, λέγεται πως θα έχει και δεύτερο φακό (τηλεφακό) στο πίσω μέρος του, ενώ υπάρχουν επιπλέον φήμες για μεγαλύτερα pixels στον κύριο φακό, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βελτιώσει κι αυτό την επίδοση της κάμερας και την ποιότητα των φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όπως έχει ήδη φημολογηθεί, ο Κuo αναφέρει εκ νέου πως φέτος, την μεγαλύτερη αναβάθμιση στις κάμερες των iPhone αναμένεται να τις λάβουν οι διάδοχοι των XS και XS Max. Aυτά τα μοντέλα αναμένεται να λάβουν και μια τρίτη κάμερα, έναν υπερευρυγώνιο φακό, προκειμένου να τα βοηθήσουν να ξεχωρίσουν στην αγορά έναντι του ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: iOS 13 : Νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και λεπτομέρειες!

Πολλές από τις ναυαρχίδες που έχουν κυκλοφορήσει φέτος έχουν τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος τους, ενώ πιο συγκεκριμένα, η Ηuawei προσέθεσε έναν ακόμη αισθητήρα time-of-flight, για ακόμη καλύτερη ανίχνευση βάθους στις φωτογραφίες που βγαίνουν στην επιλογή του πορτραίτου.

Όλοι αυτοί οι επιπλέον φακοί προσθέτουν κάποιες σημαντικές δυνατότητες στα κινητά αυτά, αλλά ο πραγματικός τομέας στον οποίο ανταγωνίζονται οι εταιρείες, είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία της φωτογραφίας που έχει τραβηχθεί. Η Ηuawei έχει καταφέρει και παρέχει απίστευτες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ψηφιακό zoom, όπως επίσης και βελτιωμένα επίπεδα θόλωσης των περιβάλλοντων πραγμάτων στην επιλογή πορτραίτου. Έτσι, ενώ σίγουρα οι βελτιωμένοι και περισσότεροι φακοί θα είναι σίγουρα βοηθητικοί για τα νέα iPhone, το μεγάλο ζήτημα είναι το πως θα τους αξιοποιήσει η Αpple σε πρακτικό επίπεδο, και αν μπορεί να τους εκμεταλλευτεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό...