Σκούρα τα πράγματα για τα πρώτα δείγματα του Samsung Galaxy Fold...

Σκούρα τα πράγματα για τα πρώτα δείγματα του Samsung Galaxy Fold...
ired.gr

Τo καινοτόμο και φουτουριστικό Galaxy Fold της Samsung κυκλοφορεί αυτό το μήνα και επίσημα, και η εταιρία έχει δώσει σε συγκεκριμένα άτομα (κυρίως reviewers και influencers) δοκιμαστικές συσκευές, προκειμένου να υπάρχει μια πρώτη εικόνα.

Kατά την περίοδο αυτή, υπήρχαν γενικότερα ανησυχίες για την αντοχή της αναδιπλούμενης οθόνης, και τώρα, μερικές μέρες αφού έπεσε στα χέρια των ανθρώπων που προαναφέρθηκαν, υπάρχουν ήδη προβλήματα στη συσκευή. Υπάρχουν αρκετές δηλώσεις ανθρώπων για την συσκευή των 2,000 δολλαρίων της Samsung, η οποία έσπασε μετά από μια μέρα χρήσης, σε κάποιες περιπτώσεις λόγω κακής αντοχής, σε άλλες λόγω λαθών του χρήστη.

Aρχικά, ο Dieter Bohn του The Verge είχε ένα σκουπιδάκι κάτω από την οθόνη του, το οποίο δεν ξέρει πως πέρασε (λογικά από το χώρισμα των οθονών), και δημιούργησε ένα μικρό φούσκωμα στην οθόνη, και σταδιακά την έσπασε, και έκαψε κάποιες σειρές από pixels, οριζοντίως και καθέτως.


Διαβάστε επίσης: 6,7 ιντσών οθόνη στο νέο Samsung A70!

Από τη στιγμή που το Galaxy Fold διπλώνει στη μέση, η OLED οθόνη παρουσιάζει σχετικά γρήγορα θέματα στη μέση της, κάτι το οποίο είχε ανησυχήσει αρκετούς ανθρώπους όσον αφορά την ανθεκτικότητά της. Αυτός που την “πάτησε” πρώτος και επιβεβαίωσε τους φόβους είναι ο Steve Kovach του CNBC, καθώς η οθόνη του έσπασε ακριβώς στο χώρισμα, όλα τα pixels στην περιοχή αυτή έγιναν μαύρα, και η οθόνη άρχισε να αναβοσβήνει ασταμάτητα.

Επίσης, είδαμε κάποιους άλλους reviewers να βγάζουν ένα προστατευτικό το οποίο είχε η οθόνη επίτηδες, νομίζοντας πως είναι κάποιο συμβατικό προστατευτικό οθόνης, σαν αυτό με το οποίο έρχονται πολλά κινητά πριν τα ανοίξει κανείς για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, ο Μark Gurman του Bloomberg ανέβασε μία φωτογραφία με αυτό το προστατευτικό να έχει αφαιρεθεί, όπως επίσης και ο Μarques Brownlee, γνωστός Υoutuber, έκανε το ίδιο.


Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και στους δύο, με την οθόνη να σταματάει να λειτουργεί, μόνο που στη περίπτωση του Gurman, έπαψε να δουλεύει πρώτα το αριστερό μέρος, και έπειτα το δεξί. Η Samsung, πάντως, ανέφερε ρητά και γραπτά πως δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί αυτή η προστατευτική ταινία, οπότε αυτό είναι θέμα της μεριάς των χρηστών...

Αν μη τι άλλο, μετά απ’όλα αυτά επακολούθησε πανδαιμόνιο, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι λίγο - πολύ αμείλικτες κατά της κορεατικής εταιρείας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά άμεσα, αναφέροντας πως είδαν όλα τα θέματα τα οποία προέκυψαν, και θα εξετάσουν εξονυχιστικά όλα τα μοντέλα που είχαν πρόβλημα από κοντά, προκειμένου να προσδιοριστεί η αιτία που προκάλεσε τα θέματα.

Διαβάστε επίσης: iPhone XS Max vs. Samsung Galaxy S10+ : Ποιο είναι το ανθεκτικότερο;

Επίσης, ανέφεραν για μία ακόμη φορά πως αυτό το οποίο αφαιρέθηκε από όσους το έκαναν, είναι το πρώτο στρώμα της οθόνης του κινητού, το οποίο προστατεύει την οθόνη από ανεπιθύμητες γρατσουνιές, και δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί σε καμία περίπτωση, μιας και θα προκαλέσει ζημιά στην συσκευή.

Παρ’ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δικαιολογίες για μια συσκευή η οποία θα κυκλοφορήσει τόσο σύντομα και κοστίζει περί τα 2,000 δολλάρια, είναι προφανώς και θέμα χρήσης από τους ιδιοκτήτες, μιας και η κίνηση του να αφαιρέσουν το προστατευτικό προκάλεσε αμέσως θέματα, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει η εταιρεία, και ανέφερε πως θα το κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρο κατά την επίσημη κυκλοφορία του Galaxy Fold.

Όπως και να’χει, αναμένονται κι άλλες κριτικές και αντιδράσεις μέχρι να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα, προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το τελικό προϊόν, με την Samsung πάντως να μην αλλάζει την ημερομηνία που έχει θέσει για την κυκλοφορία της νέας της συσκευής, η οποία αναμένεται να βγει στις 26 του Απρίλη...