Τα iPad θα μπορούν πλέον να γίνουν εξωτερικές οθόνες για τα Mac σας!

Τα iPad θα μπορούν πλέον να γίνουν εξωτερικές οθόνες για τα Mac σας!
ired.gr

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε κάθε προϊόν Apple είναι η οθόνη της συσκευής. H Apple κυκλοφορεί όλα τα μοντέλα των υπολογιστών της - από τα iPad μέχρι τα iMac - με εξαιρετικής ποιότητας και σωστά ρυθμισμένες οθόνες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική χρήση, η οποία απαιτεί υψηλή ακρίβεια και ποιότητα. Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως η Αpple εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία μεταξύ Mac και iPad, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει στο επόμενο μεγάλο update του macOS, 10.15.

Μέχρι στιγμής, υπήρχε το Luna Display της Αstro HQ, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες Mac να χρησιμοποιούν το iPad τους σαν εξωτερική οθόνη. Υπάρχουν αρκετές λύσεις που προσφέρουν την ίδια λειτουργία, αλλά το Luna Display έχει γίνει η πιο δημοφιλής, μιας και αποτελεί ένα εξάρτημα το οποίο εκμεταλλεύεται τη δύναμη της κάρτας γραφικών, έτσι ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο αψεγάδιαστη.

Διαβάστε επίσης: iOS 13 : Νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και λεπτομέρειες!

Έτσι, η Apple δουλεύει για να μπορεί να προσφέρει αυτή την εμπειρία κατευθείαν από το Mac, χωρίς να χρειάζεται κάτι επιπρόσθετο. Σύμφωνα με ανθρώπους οι οποίοι έχουν επαφή με την ανάπτυξη του macOS 10.15, το επόμενο μεγάλο update του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές της Apple - το νέο αυτό σύστημα θα έχει μια λειτουργία η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν το οποιοδήποτε παράθυρο της οποιασδήποτε εφαρμογής σε μια εξωτερική οθόνη. H εξωτερική, αυτή, οθόνη μπορεί να είναι μια κυριολεκτικά εξωτερική οθόνη συνδεδεμένη στο Mac, ή ακόμα και ένα iPad.

Tο νέο χαρακτηριστικό αυτό, το οποίο μέχρι στιγμής για τους εργαζόμενους ονομάζεται “Sidecar”, μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από ένα απλό μενού, το οποίο θα ανοίγει με ένα απλό hover πάνω από το πράσινο κουμπί που μεγιστοποιεί την οθόνη σε μια εφαρμογή Μac. Το μενού αυτό θα έχει επιλογές για να μεγιστοποιείται η οθόνη πλήρως, για διαχωρισμό και για μετακίνηση σε εξωτερικές οθόνες, όπως αυτές που θα είναι συνδεδεμένες στο Mac, αλλά και στο iPad του χρήστη. Διαλέγοντας μία εξ’αυτών των επιλογών, το παράθυρο αυτό μετακινείται στην επιλεγόμενη εξωτερική οθόνη του χρήστη, σε πλήρη μεγιστοποίηση.



Διαβάστε επίσης: Έρχονται Magic Keyboards με Touch Bar μαζί με Face ID στα Mac;

Οι χρήστες που έχουν iPad το οποίο υποστηρίζει Αpple Pencil, θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν με το μολύβι στο iPad όταν χρησιμοποιείται σαν εξωτερική οθόνη από το Μac, μετατρέποντας έτσι το iPad σε ένα tablet που μοιάζει με Wacom. Οι μηχανικοί εργάζονται  επίσης για κάποιες επιλογές οι οποίες θα επιτρέπουν στα παράθυρα να πάνε εύκολα από τη μια άκρη της οθόνης στην άλλη, χαρακτηριστικό που ήδη υπάρχει στα Windows.

Η έκδοση 10.15 του macOS αναμένεται να παρουσιαστεί από την Αpple τον Ιούνιο, στο Worldwide Developers Conference.