Σώθηκε 80χρονη κυρία χάρη στο Αpple Watch της!

Σώθηκε 80χρονη κυρία χάρη στο Αpple Watch της!
ired.gr

Eίναι γνωστό πως το Αpple Watch έχει πάρει περισσότερο μια κατεύθυνση προστατευτική προς την υγεία των ανθρώπων πλέον, και χρησιμοποιείται κυρίως σαν ένα τέτοιο εργαλείο. Είχαμε αναφέρει την περίπτωση ενός Νορβηγού, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε σωθεί από το Αpple Watch του, και τώρα ήρθε η σειρά μιας 80χρονης κυρίας από τη Γερμανία να ωφεληθεί από την λειτουργία του ρολογιού να ανιχνεύει το αν το άτομο που το φοράει έχει πέσει.

Στο Μόναχο, λοιπόν, μια κυρία έπεσε στο διαμέρισμά της, και το Αpple Watch μετέδωσε τις συντεταγμένες στις οποίες βρισκόταν αφού έπεσε. Η αστυνομία χρησιμοποίησε τις συντεταγμένες προκειμένου να αναγνωρίσει μια διεύθυνση, στην οποία εστάλη άμεσα ένα ασθενοφόρο.

Η ομάδα του ασθενοφόρου είδε πως η πόρτα είναι κλειδωμένη, και κάλεσαν την πυροσβεστική, η οποία άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, το Αpple Watch ειδοποίησε τον γιο της γυναίκας, ο οποίος είχε δηλώσει το κινητό του τηλέφωνο σαν επαφή έκτακτης ανάγκης. Aπό τη στιγμή που η γυναίκα, εν τέλει, δεν ήταν τραυματισμένη, η ομάδα του ασθενοφόρου την φρόντισε μέχρι να έρθει ο γιος της, ο οποίος την ανέλαβε μετά την άφιξή του.

Διαβάστε επίσης: Η Αpple δίνει χρώμα στα Αpple Watch μας!

Να σημειωθεί πως και ο 67χρονος Νορβηγός, ο οποίος είχε μια πιο έντονη πτώση και τραυματίστηκε σοβαρότερα, φορούσε ένα Apple Watch της σειράς 4, το οποίο ειδοποίησε κι αυτό με τη σειρά του τις αρχές. Η ανίχνευση πτώσεως εισήχθη σαν χαρακτηριστικό με την σειρά 4 των Αpple Watch, τα οποία κυκλοφόρησαν πέρυσι. Αυτά χρησιμοποιούν δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο τα οποία υπάρχουν στη συσκευή, και έτσι ανιχνεύουν το αν το άτομο που τα φοράει έχει πέσει. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το Αpple Watch θα ξεκινήσει να καλεί τις αρχές.

Σε περίπτωση ο χρήστης δεν ανταποκριθεί για 60 δευτερόλεπτα, η κλήση έκτακτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί αυτόματα. Οι επαφές έκτακτης ανάγκης σας θα ειδοποιηθούν επίσης, και θα τους αποσταλλεί η τοποθεσία σας. Εξαιρετικής χρησιμότητας, λοιπόν, η τεχνολογία, και όχι μόνο για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, και μακάρι στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερα παραδείγματα στα οποία η τεχνολογία θα μεριμνά για την ασφάλεια των ανθρώπων...