Κυκλοφόρησε (επίσημα) το Dark Mode του Messenger!

Κυκλοφόρησε (επίσημα) το Dark Mode του Messenger!
ired.gr

Παρ’ότι σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για την ανεπίσημη κυκλοφορία του Dark Mode στο Messenger του Facebook, σήμερα γίνεται και η επίσημη κυκλοφορία της λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία.

Μέχρι πρότινος, το χαρακτηριστικό ήταν κρυμμένο πίσω από ένα κολπάκι, το οποίο ενεργοποιούταν αν ο χρήστης έστελνε ένα emoji μισοφέγγαρου σε κάποιον. Πλέον, υπάρχει επιλογή μέσω των ρυθμίσεων σε περίοπτη θέση, πατώντας την φωτογραφία προφίλ του χρήστη.

Αυτή η λειτουργία, η οποία αλλάζει τα χρώματα του chat από λευκό σε μαύρο, δεν αντανακλά τόσο έντονα στα μάτια του χρήστη σε συνθήκες και καταστάσεις όπου δεν υπάρχει πολύ φως. Eπίσης, η Google ισχυρίζεται πως το dark mode θα μπορούσε να βοηθήσει να εξοικονομηθεί μπαταρία στα κινητά Αndroid, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και ισχύ προκειμένου να απεικονίσει το μαύρο χρώμα. Κάποιοι άλλοι χρήστες το προτιμούν απλά για αισθητικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης: Ένα πραγματικά...dark mode για το Τwitter στα iPhone!

Όλο και περισσότερες εφαρμογές ξεκινάνε να έχουν και αυτές το dark mode σαν εναλλακτική επιλογή, από τη στιγμή που αρχίζουν και υπάρχουν επίσημες υποστηρίξεις για εφαρμογές σαν αυτή του Microsoft ΟneNote, όπως επίσης και λειτουργικά συστήματα σαν το Μojave των Μac, το οποίο έχει κι αυτό Dark Mode.

Όπως φαίνεται, η απήχηση η οποία υπάρχει είναι πολύ μεγάλη, μιας και εκτός από αισθητικό, είναι και “ενεργειακό” το θέμα. Μένει να δούμε πόσοι χρήστες θα κάνουν την αλλαγή και πόσοι θα παραμείνουν στα λευκά...