Συγκριτικό τεστ καμερών αποδεικνύει πως το iPhone κρατά ακόμα γερά!

Συγκριτικό τεστ καμερών αποδεικνύει πως το iPhone κρατά ακόμα γερά!
ired.gr

Σύμφωνα με τους φίλους των Αndroid, οι οποίοι τονίζουν αρκετά το γεγονός, τα iPhone έχουν πέσει χαμηλότερα στις “βαθμολογίες” των καμερών των κινητών τηλεφώνων, μα μια νέα σύγκριση στις κάμερες αποκαλύπτει ότι ενδέχεται να μην είναι αλήθεια αυτό.

Παρ’ότι υπάρχουν κάποιες καλύτερες επιλογές στην αγορά για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, σε ότι αφορά τις φωτογραφίες υπό το φως του ηλίου, τα iPhone κατέχουν κι αυτά ακόμη κορυφαία θέση, μαζί με τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Για μία χρονική περίοδο, δεν υπήρχε κάποιο άλλο κινητό τηλέφωνο το οποίο μπορούσε να κοντράρει το iPhone σε ποιότητα και επιδόσεις στην κάμερά του. Αυτό είναι και το γεγονός για το οποίο τα iPhone είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κάμερες παγκοσμίως στην εποχή μας.

Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες συσκευές οι οποίες θεωρούνται καλύτερες σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Πολύς κόσμος θεωρεί πως η τελευταία συσκευή της Google, Pixel 3 “πατάει” το iPhone σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, και τώρα η συσκευή της Αpple έχει ακόμη σκληρότερο ανταγωνισμό, από εκεί που μάλιστα δεν το περίμενε.

Η νέα ναυαρχίδα της Huawei, P30 Pro, είναι αυτή που ήρθε να καταστρέψει τον ανταγωνισμό της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ακόμη και το Pixel 3 δεν είναι ικανό να ανταγωνιστεί τις επιδόσεις που έχει το P30 Pro σε χαμηλό φωτισμό, κι αυτό συμβαίνει γιατί το τελευταίο πόνημα της Huawei έχει μια ασύγκριτη ικανότητα να βγάζει φωτογραφίες στο σκοτάδι, και σε πρακτικό επίπεδο να βγάλει μια φωτογραφία η οποία είναι αρκετά καλή, την ώρα που άλλες συσκευές βγάζουν απλά μαύρο.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως το iPhone θα πρέπει να το θεωρεί κανείς ξεγραμμένο, καθώς υπό το φως της ημέρας, η συσκευή της Αpple είναι ακόμη μαζί με τις κορυφαίες στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία τραβηγμένη με iPhone 6 κερδίζει την πρώτη θέση σε φωτογραφικό διαγωνισμό!

Σε μια σύγκριση που έγινε πρόσφατα, τοποθετήθηκε το iPhone XS μαζί με το P30 Pro, όπως επίσης και με την τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S10+, και τραβήχτηκαν οι ίδιες φωτογραφίες από όλες τις συσκευές. Έπειτα, ζητήθηκε από τους αναγνώστες να ψηφίσουν τις φωτογραφίες που θεωρούσαν τις πιο εντυπωσιακές, και τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη.

Στο σύνολο, τραβήχθηκαν επτά φωτογραφίες. Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των χρηστών, τα παρήγαγε το Samsung Galaxy S10+, για τις 5 φωτογραφίες εξ’αυτών. Την πρώτη θέση για τις άλλες 2 κατέλαβε το iPhone XS, ενώ το Huawei P30 Pro βγήκε τρίτο σε όλες τις φωτογραφίες, και σχεδόν σε κάθε μια απ’αυτές, ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά.

Να σημειωθεί, βεβαίως, πως οι ψήφοι έγιναν μυστικά, και δεν υπήρχε κάποια υπόδειξη για το ποια φωτογραφία βγήκε από ποιο κινητό, και ψήφισαν σε κάθε φωτογραφία τουλάχιστον περίπου 3000 άτομα.

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του P30 Pro είναι η αναπαραγωγή των χρωμάτων του. Σε καλό φως, είναι ανίκανο να παράγει τη ζωντάνια και τα έντονα χρώματα των Galaxy S10+ και iPhone XS.

Μπορεί οι φίλοι των iPhone να είναι δυσαρεστημένοι με την κάμερα και τα αποτελέσματα του Galaxy S10+, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς η επερχόμενη γενιά iPhone αναμένεται να έχει τουλάχιστον μια συσκευή με τρίτο φακό, ο οποίος θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και στις φωτογραφίες, αλλά και τα βίντεο, σε όλα τα επίπεδα.