Έρχονται Magic Keyboards με Touch Bar μαζί με Face ID στα Mac;

Έρχονται Magic Keyboards με Touch Bar μαζί με Face ID στα Mac;
ired.gr

Η γνωστή μέθοδος που ακολουθούνται οι νέες πατέντες προκειμένου να αποκαλυφθούν νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά χρησιμοποιείται εδώ και καιρό, αλλά δεν αποδεικνύεται πάντα να είναι εντελώς αξιόπιστη. Όπως και να’χει, φαίνεται πως η Apple αργά ή γρήγορα, θα φέρει το Face ID και στα Mac, από τη στιγμή που πλέον είμαστε στο στάδιο που από τα iPhone πήγε στα iPad, κάτι το οποίο είδαμε και στις αιτήσεις της Apple που έδωσε για πατεντάρισμα. Το ακόμη νεότερο όμως, που αποκαλύφθηκε, είναι το ότι τα Μagic Keyboards θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον κι αυτά Τouch Bar!

Aν και η Αpple κυκλοφόρησε το Face ID πρώτα για το iPhone, η πρώτη πατέντα της εταιρείας η οποία είδε το φως της ημέρας, ανέφερε την τεχνολογία του Face ID, αλλά όχι για τα κινητά της τηλέφωνα, μα για τα Μac. Μάλιστα, πέρυσι είχε κυκλοφορήσει άλλη μια αντίστοιχη, η οποία περιέγραφε το Face ID στα Mac σαν ένα ακόμη λεπτομερέστερο σύστημα, το οποίο θα επέτρεπε στους χρήστες του να ελέγχουν ένα Mac μέσω gestures που θα κάνανε στην κάμερα, και αυτή θα τα αναγνώριζε και θα έπραττε αναλόγως.



Διαβάστε επίσης: Tέλος εποχής για το iTunes;

Η νέα αίτηση ευρεσιτεχνίας, λοιπόν, αφορά το Face ID, το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα retina σκανάρισμα αντί για έναν τρισδιάστατο χάρτη του προσώπου, και είναι μια τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται σε κάποια συστήματα ασφαλείας υψηλής ποιότητας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η Αpple ενδιαφέρεται γνήσια για μια νέα τεχνολογία για το Face ID, μα μπορεί επίσης να ενδιαφέρεται να καλύψει όλα τα μέτωπα, όπως γίνεται συνήθως στις αιτήσεις ευρεσιτεχνίας.

Να σημειωθεί πως η Αpple, κατά την κυκλοφορία του iPhone X, προειδοποίησε πως το Face ID μπορεί να ξεγελαστεί από δίδυμους, και κάποιες φορές άλλα κοντινά μέλη της οικογενείας, όπως μη-δίδυμα αδέλφια, ή παιδιά. Επίσης κάποια στιγμή ξεγελάστηκε από μια τρισδιάστατη μάσκα, αν και αυτό ήταν μια πολύ εξεζητημένη επίθεση, η οποία είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε καθημερινές συνθήκες, ή από κάποιον άνθρωπο που δεν είναι βαθιά γνώστης και έχει πρόσβαση σε αντίστοιχο εξοπλισμό και τεχνολογία.

Έτσι λοιπόν, αυτή η πολυποίκιλη αίτηση δείχνει επίσης το Touch Bar σε ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο. Βέβαια, κάτι τέτοιο ξανακυκλοφόρησε το 2017 σε επίπεδο πατέντας, ενώ επίσης έχουν υπάρξει και ενδεικτικά σχέδια, για το πως θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Καθυστερούν τα 16ιντσα Macbook Pro μέχρι τουλάχιστον το 2020!

Φυσικά, γνωρίζουμε πως οι πατέντες της Αpple πολλές φορές πραγματοποιούνται για ευρεσιτεχνίες και τεχνολογίες τα οποία δεν βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας. Δε μπορούμε να πάψουμε να ελπίζουμε, όμως, καθώς και το Face ID στα Μac, αλλά και ένα Magic Keyboard με Τouch Bar, θα ήταν απολύτως ευπρόσδεκτα και επιθυμητά...