Tέλος εποχής για το iTunes;

Tέλος εποχής για το iTunes;
ired.gr

To event της Αpple “It’s Show Time”με τις διάφορες παρουσιάσεις της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Mάρτη, ανακοινώθηκε πως η εφαρμογή TV θα κυκλοφορήσει και στα Mac σύντομα. Φυσικά, κάτι τέτοιο ήταν επόμενο να ξεκινήσει συζητήσεις για το αν η Αpple θα έφερνε τις υπόλοιπες media εφαρμογές της στα Mac, κάτι το οποίο θα οδηγούσε στο “σχίσμα” του iTunes, σε διαφορετικές εφαρμογές.

Υπήρξαν κάποιες φήμες, οι οποίες ακολουθήθηκαν από αποδείξεις, οι οποίες έδειχναν πως η Αpple δουλεύει πάνω σε νέες βελτιώσεις και επανασχεδιασμούς στις εφαρμογές Music, Podcasts, και ίσως και σε αυτή του Books, προκειμένου να μπουν μαζί με τη νέα εφαρμογή TV στο macOS.

Κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη μεγάλη έκδοση του macOS, πιθανολογικά η 10.15, θα συμπεριλαμβάνει τις εφαρμογές Μusic, Podcasts και TV ξεχωριστά, όπως επίσης και έναν μεγάλο επανασχεδιασμό του Books.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix σταματά τη λειτουργία του ΑirPlay στις συσκευές iOS!

Η νέα αυτή εφαρμογή (Books), λοιπόν, θα έχει μια πλευρική μπάρα, η οποία θα μοιάζει με την εφαρμογή News των Mac, όπως επίσης θα έχει άλλη μια μπάρα για τους τίτλους, η οποία θα είναι πιο στενή, για τα Library, Book Store και Αudiobook Store, σε 3 διαφορετικές καρτέλες. Εξ’αυτών λοιπόν, στο Library, μπορεί κανείς να συναντήσει στην αντίστοιχη πλάγια μπάρα την βιβλιοθήκη του χρήστη και οτιδήποτε έχει, χωρισμένα σε κατηγορίες Βooks, Audiobooks, PDFs, όπως επίσης και λοιπές συλλογές, στις οποίες μπορεί και ο χρήστης να φτιάξει τις δικές του συλλογές.

Οι νέες εφαρμογές αυτές (Μusic, Podcasts, TV), θα είναι βασισμένες στο Marzipan, τη νέα τεχνολογία της Αpple η οποία θα επιτρέπει την μεταφορά των εφαρμογών του iPad σε περιβάλλον Mac, χωρίς να χρειάζονται τόσες αλλαγές στον κώδικα. Ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο για το αν η Apple επανασχεδίασε όλη την εφαρμογή του Books χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία, αν αναλογιστεί κανείς πως ο επανασχεδιασμός της εφαρμογής ήρθε πρώτα στο iOS, λογικά θα ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος και προς τα Mac…

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει το chat στην εφαρμογή του Facebook;

Φυσικά, με όλα αυτά υπ’όψιν, είναι λογικό να ρωτήσει κανείς για το τι πρόκειται να συμβεί με το iTunes στην έκδοση 10.15 του macOS.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές, αναφέρεται πως η επόμενη μεγάλη έκδοση του macOS πρόκειται να συμπεριλαμβάνει ακόμα το iTunes, χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή σε αυτό, καθώς από τη στιγμή που η Apple δεν έχει ακόμη κάποια έτοιμη λύση για να συγχρονίζονται οι φορητές συσκευές χειροκίνητα (iPhone ή παλαιότερα iPod) με τα Μac, είναι επόμενο να μείνει (για λίγο; ) ακόμα στη ζωή το iTunes.

Μέχρι να δούμε, βέβαια, εμπράκτως το τι πρόκειται να συμβεί, ακόμη κρατάμε μικρό καλάθι...