Επιστρέφει το chat στην εφαρμογή του Facebook;

Επιστρέφει το chat στην εφαρμογή του Facebook;
ired.gr

Πριν από περίπου πέντε χρόνια, το Facebook προκάλεσε αναστάτωση σε εκατομμύρια των χρηστών του, όταν αφαίρεσε τη λειτουργία του chat από την εφαρμογή του για τις φορητές συσκευές, και τους ανάγκασε να κατεβάσουν ξεχωριστά τον Μessenger, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους φίλους τους σε προσωπικό επίπεδο, και όχι δημοσίως. Απ’ότι φαίνεται, τώρα φαίνεται πως μπορεί να επανέλθει η επιλογή αυτή μέσα από την εφαρμογή του Facebook και πάλι.

Σύμφωνα με μια ανακάλυψη που έγινε από μία γυναίκα ερευνητή ονόματι Jane Manchun Wong, ανακαλύφθηκε πως υπάρχει μια ακυκλοφόρητη λειτουργία, η οποία φέρνει κάποιες από τις λειτουργίες του Messenger πίσω στην εφαρμογή του Facebook, σε μια αρκετά απλοποιημένη, βέβαια, μορφή. Το εύρημα το οποίο υπάρχει μέχρι στιγμής δείχνει ένα πολύ απλό chat, χωρίς άλλες λειτουργίες όπως την κλήση μεταξύ των συνομιλητών, την ανταλλαγή φωτογραφιών, αρχείων, αλλά ακόμα και τις αντιδράσεις στα μηνύματα, οι οποίες φαίνεται να εκλείπουν.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το WhatsApp και επίσημα σε iPad;

Ακόμη, βέβαια, δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο θα ισχύσει κάτι τέτοιο και σε ευρεία βάση, από τη στιγμή που ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό επίπεδο. Παρ’όλα αυτά, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τους χρήστες του Μessenger, το οποίο θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα σαν το κύριο μέσο επικοινωνίας των χρηστών, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίως!

Η εταιρεία δήλωσε και επίσημα πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δοκιμάζεται, λέγοντας πως προσπαθούν να βελτιώσουν την εμπειρία της ανταλλαγής μηνυμάτων για τους ανθρώπους μέσω της εφαρμογής του Facebook, μα το Μessenger θα παραμείνει η εφαρμογή στην οποία θα συνεχίσει να δίνεται η μεγαλύτερη βάση, όντας η αυτόνομη εφαρμογή αποκλειστικά για μηνύματα, με τα πολλά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που δίνει στα δισεκατομμύρια των χρηστών του, και προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το WhatsApp Business και σε iOS!

Φυσικά, πολλοί ήταν οι χρήστες οι οποίοι χάρηκαν με την κυκλοφορία της είδησης αυτής, μιας και η προ πέντε ετών κίνηση του Facebook να βάλει το Messenger σε διαφορετική εφαρμογή, εξαναγκάζοντας πρακτικά τους χρήστες να το έχουν κι αυτό εγκατεστημένο, και να επικοινωνούν μέσω αυτού με τους φίλους τους στο Facebook.

H απόλυτη αλήθεια είναι, βέβαια, πως πλέον έχει γίνει συνήθεια στους χρήστες του, ενώ υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μπορεί πλέον να μην έχουν Facebook, μιας και θεωρείται σχετικά παρωχημένο για τις νεότερες γενιές, αλλά έχουν λογαριασμό στο Μessenger, και επικοινωνούν από εκεί με τους φίλους τους και τους λοιπούς χρήστες της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά για τα μηνύματα, αποφεύγοντας να “σκρολάρουν” και να κάνουν αναρτήσεις στο Facebook αυτό καθ’αυτό.